Du väljer FPGA!

reconfigure.io accepterar beta-applikationer för sin miljö för att konfigurera FPGAS med hjälp av Go. Ja, gå är ett programmeringsspråk, men programvaran konverterar kod till FPGA-konstruktioner, så du behöver inte Verilog eller VHDL. Med tanke på att Go stöder samtidiga rutiner och kanaler för synkronisering och kommunikation, måste FPGA: s parallella natur passar väl.

Enligt projektets hemsida kan verktyget också omkonfigurera FPGA på flugan med ett molnbaserat bygg och distribuera system. Det finns inte mycket detaljer än, om du inte får accepteras för Alpha. De hävdar att de kommer att prioritera de mest intressanta användningsfallen, så pitching ditt blinkande LED-projekt kommer förmodligen inte att skära det. Det finns lite mer detaljerat, men på deras Github-webbplats.

Vi har sett C-kompilatorer för FPGAS (mer än en, i själva verket). Du kan också använda Python. Är detta påtagligt annorlunda? Det låter som om det kan vara, men tills mjukvaran kommer helt, är det för tidigt att berätta. Under tiden, om du vill ha en kraschkurs på konventionell FPGA-design, kan du få lite hårdvara för runt $ 25 och vara på väg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post