RetrotechTacular: Junior Rocket Guy på 1960-talet

precis som de fantasifulla ungdomarna som avbildas i “Junior Rocket Guy i Action”, måste du använda en rättvis bit av din egen kreativitet för att ta reda på vad som händer i Originalfilm, som verkar ha upplevt lite – Ok, en hel del – från flera rundor av digitalisering samt stilkonvertering. [Garagemancave] berättar att han upptäckte filmen på en nyhetsgrupp tillbaka på 1990-talet, men bara nyligen laddat upp det till YouTube. Det är svårt att titta på, men värt det för någon som tillbringade timmar att bygga en Estes Design Rocket samt hade det gut-check-ögonblicket när du flyttade det till styrskenan samt att få det förberett för lansering. skulle det gå? skulle det göra det genom resan? Eller skulle det sluta hänga från en trädgren, eller förlorad i den höga gräset som alltid tycktes vara beredd att äta designraket, plan, frisbees eller ganska mycket som var kul?

Modell Rocketry var många säkert bra, rena roliga, även med det ruttna äggstucken av drivmedlet samt risken för misslyckande. För att minska dessa risker, den västra Covina Design Rocket Society, gruppen Filmen fokuserar på, utvecklades på 1960-talet. De unga pojkarna såväl som kvinnor som föreställde sig ha den unika fördelen att bo i ett område där många av sina föräldrar var anställda av flygindustrin, liksom påverkan av utbildade ingenjörer visar – regelbundna utvecklar sessioner, välorganiserade sortdagar, som såväl som även teodoliter att spåra raketerna såväl som bestämma deras höjd. De testade även avfyrade raketer från miniatyrsilos, liksom efterliknade en Polaris Rocket introducera genom att skjuta en design från en behållare med vatten. Det var mycket mer intensivt och organiserat än den tidiga raketgraden som många av oss fick, liksom har utseendet såväl som känsla av en allra första robotikgrupp idag.

Med tanke på medlemsnumren prydde WCMRs i sin högtidstid, liksom sanningen att designraket var ofta “gateway drog” i hacking livsstil, det finns en stor möjlighet att någon i hackaday-kvarteret fick sin påbörja sig i den parken i West Covina, eller eventuellt var även i filmen. Om du är ute, låt oss förstå i kommentarerna – vi skulle vilja höra en förstahandsrapport om vad klubben var, liksom exakt hur det hjälpte dig att komma igång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post