HYLLA actualization

Om du är gammal nog, kan du komma ihåg att under en tid, nästan varje år var det år som hemvideo skulle ta fart. förutom att det aldrig var dök fram VHS-band maskiner. Vi såg något liknande med persondatorer. Numera håller vi höra om hemmet robot, men det verkar aldrig att helt förverkligas eller fångst. Om du tänker på det, kan det vara ett problem med förväntningarna.

Vad vi alla vill är C3PO eller Rosie roboten som kan göra alla de saker som vi inte vill göra. Vad vi brukar få är något mycket mindre än så. Du får antingen något oerhört dyra som gör några uppgifter eller något billigt som är lite mer än en leksak.

Labrador Systems försöker träffa medelväg. Även om ingen skulle förvirra sina Caddy och Retriever robotar med C3PO, de är användbara, men också enkla, förmodligen för att hålla kostnaderna nere, som beräknas kosta ca $ 1500. Robotarna har beskrivits som ”självdrivande hyllor.” Du kan titta på en video om enheterna nedan.

Nästa stopp

Huvudsak, lär sig roboten ett antal stopp och kan röra sig mellan stoppen som använder röstkommandon eller en app. en av robotarna kan röra sig upp och ner och plocka upp brickor. Den andra bara flyttas från punkt till punkt redovisat vad du sätta på det så länge det väger mindre än 25 pounds.

Robotarna kan undvika hinder med hjälp av IR och optiska sensorer, så att de inte bara kör en förprogrammerad kurs. De tar också hand om laddning själva.

Det kan verka som en första-world problem att ha en robot för att bära två koppar kaffe från köket till vardagsrummet. Men för äldre eller personer med begränsad rörlighet på grund av skada eller sjukdom, med en robot hjälpare kan vara ett stort lyft för deras livskvalitet. Visst, du kan få en människa hjälpare, men som har blivit en dyr proposition. En $ 1500 robot som fungerar hela dagen, är varje dag en bra affär.

snabbare Food

Rullande hylla robotar kan verkligen ta fart i tjänstesektorn. Till exempel människor i allmänhet inte vill arbeta i snabbmat. Det är därför det finns oftast en stor omsättning och du egentligen inte förvänta sig att se en motiverad barn på burgerfog registrera vem som att bygga en karriär. Vi har redan sett robotar som kan arbeta grillen. Nu är rullande hyllor servera mat till kunderna också.

Detta är inte en engångsföreteelse stunt heller. Det särskilda restaurang i Boston, men de gör något liknande i Dallas, också.

inte C3PO

Vi har inga tvivel om att vi kommer att få C3PO om inte befälhavare Data, men idag verkar som den smarta pengar är att välja något irriterande men något enkelt och fokusera på det. industriella robotarmar, till exempel, har varit mycket framgångsrika. Robot dammsugare är knappast brainy, men de gör vad de gör tillräckligt bra och är populära. Du ser även industriella versioner trafikerar gångarna på många stora rutan butiker. Det skulle inte vara helt främmande för att se samma sak ger dig din burgare.

Sci-Fi Förutom: Hur är det med jobb?

Science fiction har orolig vad som kommer att hända med jobb när datorer eller robotar tar dem överallt. En hel del av den framtida fiction posits ett system där pengar är inte en sak eller om det finns någon universell grundinkomst. kanske robotar kommer faktiskt vara vad som får oss där.

Tänk om företagen inte kunde egna robotar lagligt. Istället skulle de hyr dem från arbetarna. När du föds du tilldelas en robot. Inte för att du skulle ta i besittning det mer än en terminer näringsidkare som köper fläsk magar förväntar sig att få en lastbil av bacon. Hyresavtalet på roboten betalar för underhåll, utbyte försäkring och din grundinkomst. Du kan spara lite pengar och köpa fler robotar eller mer värdefulla robotar för att generera mer intäkter. Det skulle vara som på aktiemarknaden, på ett sätt.

Å andra sidan, kanske robotar kan göra jobben ingen vill göra. Människor kunde vara fria att uppfinna, skapa, lösa problem och vara där för andra människor – alla saker robotar är inte bra på att göra, åtminstone inom överskådlig framtid.

Eller kanske det är en hel del utopi för en rullande hylla att bära, men vi måste börja någonstans. Så vad finns där ute väntar på oss att automatisera? Tänk smått. tänka vanliga. Vad hindrar dig?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post