En savage diskussion om mätning såväl som noggrannhet

Det är ofta sagt att den fantastiska saken om krav är att det finns så många av dem. Självklart talar det om konkurrerande standarder. Men det finns en mer typ av grundläggande att du vill ha en hel del: mätningar. Utan grundläggande mätningar skulle industriförvandlingen inte ha underlättats i den grad den var. Den berömda [Adam Savage] tar ett djupt dyk i mätkunsten i videon under pausen, liksom om du har 45 minuter att spara, blir du inte besviken.

Vi vill inte ge bort någon typ av stora spoilers, men [Adam] börjar med saker vi kan alla associera till om vi har gjort någon typ av typ av mätning för noggrannhet: Mätning mellan de medföljande linjerna på ett basband mäta. Därifrån går han till kaliper såväl som andra verktyg för mätning.

Då kommer ut de stora pistolerna. De keramiska blocken är så platta att … ja, du måste bara njuta av det. Diskussionen går dock djupt i nanometer, mikron, såväl som jeweled rörelser.

Oavsett om du är en maskinist eller en garagehackare med ingenting mycket mer än en stickprov och en vinkelsökare till ditt förfogande, eller var som helst däremellan i någon typ av del av att vara en tillverkare, är den här videon för dig. [Adam] s intresse är av diagrammen i denna diatribe, liksom vi måste erkänna – det är smittsamt! Vi har aldrig varit så extatisk om att mäta saker.

Naturligtvis, om du behöver mätverktyg, kan du bara utveckla ett mätverktyg. Det är trots allt subjektivt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post