Så här installerar du Android 10 på Xiaomi Mi A2

Med den här guiden kan du installera Android 10 på din Xiaomi Mi A2 -enhet. Observera att detta inte är den officiella uppdateringen som släpps av Xiaomi/Google utan snarare en anpassad ROM som ska blinkas på din enhet. Följ instruktionerna nedan för att veta mer om det. Om du är nyfiken på den officiella Android 10 -utrullningen för Xiaomi -telefoner, missa inte detta Xiaomi Miui 11 -uppdateringsschema.

Lineageos, bland den mest populära spelaren i den anpassade ROM -miljön, har släppt Lineageos 17 för Mi A2. Denna version av ROM är baserad på Android 10 och är nästan ren AOSP ROM. Det betyder att du bara får alla grundläggande och lagerfunktioner i det senaste släppta Android OS. Men det kommer inte att finnas några extra funktioner eller funktioner inom den. Skärmdumpar bifogas också i slutet av den här guiden för din referens. Så låt oss börja med installationsdelen. När Android 10 blir framgångsrikt installerad på din enhet, glöm inte att kolla in vår artikel om 10 nya Android 10 -funktioner för att bli upphetsad över.

Varning

Lineageos 17 för Mi A2 är för närvarande i Alpha -scenen, det första steget i släppet, så förvänta dig att det ska vara mycket instabilt. På inget sätt ska det användas som din dagliga förare. Till och med utvecklaren säger att inte förutom att allt fungerar smidigt och perfekt. Dessutom är denna ROM endast för Mi A2, och den fungerar inte ens Mi 6X eller Mi A2 Lite. Att installera detta kräver också en olåst bootloader, som gör som kommer att torka av alla dina data. Så gör en säkerhetskopia i förväg. Under inga omständigheter skulle DroidViews eller någon av dess medlemmar hållas ansvariga om något händer med din enhet när du installerar denna ROM.

Bugg

I vilket skede som helst, om du vill gå tillbaka till Android 9,0 paj, skulle dina WiFi -signaler gå förlorade. För att rätta till det här problemet måste du starta din enhet till TWRP -återställning (instruktioner ges i nästa avsnitt), innan du installerar LineageOS 17. Gå till säkerhetskopiering och välj. Svep för att skapa sin säkerhetskopia. Nu, när du installerar någon Android 9.0 ROM, återställ bara den persistiska filen också. För det, under TWRP, gå för att återställa, välj den säkerhetskopierade mappen och slutligen tryck på den persistiska filen.

Krav

Din enhets bootloader bör låsas upp.

Skapa en komplett säkerhetskopia av din Android -enhet. Detta beror på att låsning av startloadern kommer att torka av alla dina data som finns på intern lagring. Även om det är olåst är det ingen skada att ha en säkerhetskopia. Gå till Inställningar> System> Avancerad> Säkerhetskopiering> Säkerhetskopiering nu.

Aktivera USB -felsökning på din enhet. Gå till Inställningar> Om telefon> Tryck på Build Number 7 Times> Gå tillbaka till Inställningar> Utvecklaralternativ> Växla på USB -felsökningsomkopplaren. Du kan också titta på vår detaljerade guide om hur du aktiverar USB -felsökning på Android -enheter.

Ladda ner Android SDK och plattformsverktyg.

Ladda också ner följande filer baserade på Android 10 för din MI A2:

LineageOS 17 (GAPPS ingår): Lineage-17.0-20190920-Official-Jasmine_SProut. Zip

TWRP-återhämtning: TWRP-3.3.1-jasmine_prout.img

Google Camera (valfritt): gcam_6.2.apk

Magisk Installer Zip (valfritt, om du vill ha rot): Magisk-V19.4.zip

Installera Android 10 på Xiaomi Mi A2

Guiden för hur du installerar Android 10 på Mi A2 delas upp i två steg för din bekvämlighet. Det första steget talar om att starta din enhet till TWRP -återställning. I det andra steget ges instruktioner för installation av LineageOS 17. Innan du börjar med installationen, se till att du flyttar Magisk Zip -filen till din enhets interna lagring.

Steg 1: Starta din enhet till TWRP

Installera Android SDK och plattformsverktyg på din dator.

Ladda ner TWRP -återställningen och byta namn på den till TWRP. Flytta den till mappen plattformverktyg.

Inuti samma mapp anger du CMD i adressfältet. Detta öppnar kommandotolken.

Anslut din enhet till PC via USB -kabel.

Ange koden nedan för att starta din enhet till FastBoot -läget:
ADB Reboot Bootloader

Slutligen, starta din enhet till TWRP -återställning med nedanstående kod:
fastboot boot twrp.img

Steg 2: Installera Lineageos 17 på Mi A2

Under TWRP, gå till torka av och välj avancerad torka.

Välj sedan Dalvik/Art Cache, System, Säljare och data. Välj inte intern lagring.

Utför en höger svep för att torka de valda partitionerna.

Nu kommer vi att installera Android 10 på MI A2. För det, gå för att installera, välj ZIP -filen LineageOS 17 och installera den på din enhet.

Därefter måste du ändra din nuvarande plats. För det, gå för att starta om och tryck på på baksidan. Om till exempel din plats är en, tryck sedan på B och vice versa.

Starta om din enhet för att återställa för att ändringarna ska äga rum.

När din enhet har startats till TWRP -återställning kan du rota din enhet om du föredrar. Det är helt valfritt. Gå bara för att installera och välj Magisk-V19.4.zip-filen. Utför en höger svep för att blinka den.

Slutligen kan du nu starta om din enhet. Gå för att starta om och tryck på systemet. Din enhet startar nu in i Android OS.

Det är allt. Du har Sucnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post