RF Wireless Kernel Module för Raspberry Pi, Beaglebone och andra

Om du har gjort något trådlöst arbete med hobbyelektronik känner du förmodligen den här delen. Den gröna PCB är en trådlös trådlös RFM12B. De kommer i några olika operativa bandbredd, 433 MHz är förmodligen den vanligaste. De är väldigt lätta att gränta med en liten mikrokontroller men vad sägs om en inbäddad Linux-styrelse? Det är fokus för detta projekt, som bygger en kärndrivrutin för RF-modulen.

Du kan få din egen RFM12B för några få dollar. De är ganska mångsidiga när de är parade, men många billiga trådlösa konsumentvaror fungerar på det här bandet så att brädet kan användas för att skicka kommandon till trådlösa utlopp, ljusarmaturer etc. [Georg] har arbetat med Beaglebone, Beaglebone Black och hallon pi. Hans mjukvarupaket låter dig bygga en kärnmodul för att lägga till en post för enheten i / dev-katalogen i ett Linux-system. Hittills är de tre korten noterade allt som stöds, men om du har fem I / O-pins tillgängliga borde det vara ett snap för att skräddarsy detta till annan maskinvara.

Undrar vad du kan slutföra med installationen? Detta kommer att få mottagningsänden på en textmeddelande dörrklocka upp och springa på nolltid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post