Hackrf, eller spela från 30 MHz till 6 GHz

upp på Kickstarter, [Michael Ossmann] lanserar Hackrf, ett oerhört billigt, överlägset skickligt programteddefinierat radioverktyg som är tillräckligt liten för att förlora i din bärbara väska.

Hackrf var föremål för mycket intresse förra gången det var på Hackaday – förmågan att få upp till 6 GHz tillåter hackrf att göra mycket mycket intressanta saker, inklusive att lyssna på Bluetooth, WiFi och 4G-nätverk. Dessutom innebär förmågan att överföra på dessa frekvenser mycket mycket intressant, och ganska möjligen är lite onda applikationer öppna för någon med en hackrf. Liksom RTL-SDR-donglarna, arbetar hackrf med GNU-radio ut ur lådan, vilket innebär att alla de fantastiska SDR-hacken har sett hittills kommer att arbeta med den här nya, mycket mer kraftfulla styrelsen.

Jämfört med USB-tv-tunerkorten som var så populära för ett år sedan, har hackrf 10 gånger bandbredd, kan ta emot upp till 6 GHz och kan också överföra. Det är bara halvduplex, så att ta emot och överföra samtidigt som du behöver två hackrfs, eller kanske vänta på en hårdvarurevision som förhoppningsvis kommer att komma snarare än senare.

Nedan kan du kolla in [Michael ]s presentation på Toorcon där Hackrf släpptes ut till världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post