ESP32 samt Raspberry Pi ta över spelet Kid LCD

Nintendo-spelet och dess massor av permutationer representerar en av de mest kända och framgångsrika spelplattformarna som någonsin producerats. Det var en decenniets lång tid där den mest framträdande unga i lunchutrymmet var den som tog med sig sitt spel, så resten av klassen kunde huda sig och inspektera den nuvarande pokemon-titeln.

Men de dagarna är långa, liksom nu kan dessa en gång eftertraktade handdatorer ha för en melodi på den begagnade marknaden. Vilket gör det till den bästa tiden att inspektera det här jobbet [kgsws] som nyligen släpptes, vilket gör att du kan gränsa spelet Kid LCD med ESP32 eller Raspberry Pi. I den mest grundläggande applikationerna kan du driva video från din Linux-dator ut till spelet Kid LCD över WiFi. Men som videoen nedan illustrerar, är det bara tanken på isberget.

Med ESP32-ansluten mellan handdatorns LCD-skärm såväl som primär PCB kan mikrokontroller också fungera som en catch-gadget som använder i2S Cam-läget. Jämfört med vad som slutar visas på Handhelds LCD-skärm, visar den inspelade gameplayen [kgsws] av sig fantastiskt ut. Visuella är skarpa såväl som vätska, liksom naturligt saknar spelpojkens berömda (om något illamående) grönt nyans.

Arbetet innehåller också förmågan att hantera en mängd olika spel LCD-skivor, vilket möjliggör för vissa fascinerande möjligheter. Bilden kan sträckas för att täcka flera skärmar, som [kgsws] demonstrerar genom att spela ett spel på 3 x 3 rutnät av bärgade paneler, men varje LCD kan också hanteras individuellt, liksom situationen med den stora digitala klockan som ses ovan.

Oavsett om du försöker hitta en metod för att fånga spel på den äkta hårdvaran, eller vill köra Retropie på en äkta spel-film, är vi extatisk för att se vad folk kommer med med att använda detta projekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post