Linger håller dig runt efter att du har gått

är vi inte säkra på om det här är konst, anti-snooping guerillakrigare, eller bara ett fräckt hack, men vi förstår att vi gillar det! [Jasper Van Loenen] s Linger håller SSIDs att din mobiltelefon (till exempel) spetsar ut när den inte är kopplad till ett WiFi-nätverk, såväl som omspelar dem efter att du är borta.

Vissa butiker och andra skuggiga tecken använder MAC-adresser och / eller den speciella samlingen av SSID som din telefon skickar i sondförfrågningar till fingeravtryck såväl som spårar din rörelse, antingen med deras specifika butik eller över butikerna som delar en spårningsleverantör . Förstod du att du kom in i det här när du aktiverade “platstjänster”? Frågade spårningsföretagen om det var ok? Av programmet inte. Vad ska du göra med det?

Linger replays sondförfrågningarna från personer som redan har flyttat på, vilket gör det för dessa system som om ingen någonsin lämnar. Under huven är det en hallon Pi Zero, två WiFi-donglar, liksom några grundläggande Python-program som lagrar sond-förfrågningar i en databas. Det finns också en sju segmentskärm för att föreslå exakt hur många olika probe-förfrågningsprofiler dröjsmål har sett. Vi är inte säkra på att kostnadspunkten på den här gadgeten är ganska nere till “Throwie” -nivå, men vi skulle vilja se några av dessa installerade i Regional Mall.

Sanningen som din smartphone läcker data som kan fingeravtryck såväl som spår Du måste vara gammal nyheter till vår folkmassa. Men bara ta vårt ord för det, prova det själv! Med en hallon Pi i din ryggsäck kan du logga alla signaler runt dig. Lägg till några fler noder såväl som du kanske kan försöka triangulera din telefon i ditt eget hem. Bara eftersom det är en konstig invasion av privatlivet indikerar inte att det är ut ur DIY-hackarens rike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post