MIDI ut för ett Korg CX-3-organ

[Michael] gillar det här gamla organet, men nyligen undrade han om det skulle vara möjligt att lägga till Midi Out utan att ändra sin ursprungliga funktionalitet. Med lite forskningsstudie samt mycket mer än lite svårt arbete uppnådde han sitt mål.

Det stora med att arbeta på en högkvalitativ maskinvara som det här är de resurser du kan upptäcka relaterade till exakt hur de fungerar (som vi satsar är skräddarsydd för exakt hur man reparerar arbeta dem när de bryter). [Michael] upptäckte en webbplats med mycket information om kretskorten såväl som exakt hur de fungerar. Från detta kunde han hitta några chips som strömmar seriella data som hänför sig till vilka hemligheter som har tryckts. Bingo!

När han hittade de tre signalerna var han efter att han utvecklat ett styrelse för att jämföra dem till MIDI-protokollet. Hans krets är baserad på en ATTINY2313. Den stöds av en linjespänningsregulatorkrets förutom ett buffertchip som omvandlar de inkommande signalerna till de 5V-nivåer som behövs. Hans hus etsat styrelse är rent och väl monterat, liksom framgången med jobbet kan höras i klippet efter hoppet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post