DIY $ 6 seriell sladd för vintage Apple QuickTake-kameror

Att veta att han var en person som tyckte om elektronik och ta saker ifrån varandra, skickade en av [Erik] s vänner honom ett vintage Apple QuickTake 100/150 digital kamera som en bit av ett skämt. [Erik] Gjorde nöje i gåvan, men med tanke på att hans vän inte hade skickat den nödvändiga seriella ledningen kunde han verkligen inte göra så mycket med det. Han sökte bara online för att upptäcka sladden är mycket svårt att hitta dessa dagar, och därmed mycket dyrt. Så, att vara den hjälpsamma personen han är, byggde han sin egen.

Från och med en Apple MiniDin8 manlig kabel, skär han av ena änden och bifogade ledningarna till en RJ45-kontakt. Det har anslutits till en modulär adapter med en DB9-kvinnlig pluggslut och ansluten. Förfarandet krävde ingen lödning och kostar mindre än $ 6. Grymt bra.

Tyvärr är bristen på seriell sladd det enda problemet han mötte. QuickTake är inte kompatibel med nyare Apple-datorer som använder Intel. Du måste antingen ha en mycket äldre Mac, eller använd en Windows XP-emulator. Om det inte var dåligt, vill kamerorna bara spara foton i QuickTake-filformat. Lyckligtvis, [Erik] papper Hur blir han av med alla dessa problem i hans inlägg.

[Tack Erik]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post