GRATTIS Vinnare av 555 tävlingen!

ofta det allra bästa motivationen är begränsning. 555 timer gör ”en sak” – jämför en spänning till ett par trösklar samt avger en signal i enlighet därmed. Det är två komparatorer, en spänning stege, liksom en flip-flop. liksom ännu, det är den mest erbjuds enda chip genom tiderna, firar 50-årsjubileum i år! Så när Hackaday kör en 555 timer Contest, hackers av alla slag komma ut med sina finaste arbete för att visa deras som för lite dopp som kunde.

Vinnarna

Långt liksom bort den föredragna posten var den gigantiska 555 Timer efter [Rudraksha Vegad]. Var och en av våra domare Röstad det i topp fem, liksom det tog toppriser två gånger. På dess ansikte, är detta en grundläggande ”jätte 555 i en låda” build, men ta en titt under huven. Varje undergrupp som gör upp 555 – komparatorer, flip-flop, liksom förstärkare – är gjorda av bärgade diskreta delar i själva bakbord mode, lödda till mässing spikar hamrade i trä. Som en slutprodukt, det är en stor bit av träbearbetning, men som en skapelseprocess, är det ett mästerverk i förstå 555 vid sin djupaste nivå. Vi måste alla göra en!

Den Menorah555 är en grundläggande stil med några extremt stora tekniker i rockärmen. kanske den sötaste som drar den centrala ljus ut samt belysning andra med det – en teknik som inkluderar en superkondensator samt tungelement. Var och en av ljusbelysningskretsar, dock använda en 555 timer både för sin innebar funktionen att tillföra en tidsinställd tillslagsåterställningspuls, samt ytterligare en 555 används som en grundläggande vippan. Det är en smart design, samt en fantastisk individ interaktion.

Den Cyclotone Mekanisk Punk Console Sequencer är en vrid torn av krets skulptur samt noisemakers. Det här ser bra ut, är otroligt väl dokumenterade i videoserien, samt utnyttjar en miljard kreativa bit tekniker längs vägen. 555: s roll? Var och en av de fyra nivåerna är den traditionella Atari Punk Console krets.

Alla tre av dessa jobb vinn en $ 150 köpa spree på Digi-Key. Det är en hel del timers!

Hej världen!

Du hade en uppgift – att blinka en lysdiod med 555. [Sami] gjort en PCB i en Audi e-tron för en avgående kollega. Vad kan vi säga? Lysdioderna blinkar med 555S, liksom styrelsen ser snazzy.

bandbredd Buster

Det visade sig att man kan göra en 4 MHz radiosändare av bara två LMC555s. (De är snabba sådana.) Faktum är att kretsen enda halvledare är de två 555S. Man producerar leverantören frekvens, liksom den andra bara inverterar signalen. Två av dem tillsammans skriver en push-pull förstärkare, för ”maximal” makt. 4 MHz med en 555 oscillator är inte dåligt!

Chiptunes

En av de märkligaste hacka, händerna nedåt, är Accordeonator. Det är konstruerat av en CD-enhet, samt att dra i CD släde i samt ut varv av drivmotorn, som utnyttjas som en generator för att driva hela kretsen. sju knappar koppla upp tidsmotstånd till 555, vilket gör musiken. extremt cool!

Bör inte har använt en 555

Om det finns tillfällen då du måste ha, måste det också vara tillfällen när du inte borde, eller hur? Till exempel, du troligtvis inte bör använda 555S som stegmotorförare, eller som diskar, i detta hoppa-groda LED skulptur. En 555 absolut inte har exakt tidsupplösning som behövs för att glitch en STM8 s skrivskyddad säkerhets bit, eller hur? definitivt skulle du inte bit-bang DMX512 serieprotokoll eller göra en seriell ADC med en 555? liksom om du inte ska använda en 555, det räknas om du stänger en ATTiny85 till en drop-in ersättning?

Denna klassificering inte svika, liksom vi inte förvånad. berätta Hackaday besökare vad de inte kan göra, liksom de kommer att göra det!

Konst för konstens skull

Slutligen våra domare verkligen gillade CS 555, en helt krets skulptur diskret 555, liksom ande ’62 Rambler Nixie Clock som besjälar en gammal bilens instrumentbrädan som om drivs av en spöklik kraft. Av program är det en 555.

WTF Award

Vi ärligt talat inte förstå att vi behövde ett hedersomnämnande klassificering för att göra din egen 20-pin 555-timer baserad kisel, men självklart vi gjorde. [Adrian Freed] har ett par nya 555-baserade IC konstruktioner som inkluderar andra funktioner on-chip: en med åtta utgångsbuffertar samt en räknare, samt en mer med matsmältningskanalen hos en linjär-återkopplat skiftregister inuti . Hans demo exempel? Blinkar mycket lysdioder, naturligtvis. Vi skulle vilja se mycket mer i detalj om detta jobb i framtiden.

… liksom mer

Kudos till alla deltagare i tävlingen! Du måste verkligen ta lång tid att söka alla poster, liksom inte bara de som resonans mycket med oss. eftersom vem vet, kanske du bara upptäcka själv strandsatta på en öde ö, med endast en låda 555S å, liksom kravet på att rekonstruera dagens samhälle.

Tack en gångVinna till vår sponsor digi-nyckel för priserna samt stödet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post