[Fran] PCB-etsningstekniker

Vi tycker att alla som har gjort hemma PCB-tillverkning kommer att uppskatta den snygghet som [Fran] upprätthåller under hela hennes etsningsprocess. Hon skrev nyligen en tredelad videohandledning som visar sina tekniker. Som du kan se i skärmdumpen ovan, har hennes rutiner av överlägsen laboratoriekunskaper.

Regelbundna läsare kan förmodligen gissa vilken krets hon etsar. Det är testbrädorna för hennes LVDC-omvända teknik. Hon använder toneröverföringsmetoden, men lite annorlunda än många hem-etsare gör. Hon använder det blå överföringspapper som gjorts för jobbet, men innan du överför det till kopparplattan använder hon en ljuslåda (typ av som röntgenfilmskunden på doktorns kontor) för att kontrollera eventuella luckor där toner inte följde. Därifrån använder hon en värmepress för att tillämpa motståndet. Det här är en mycket mycket lättare än att använda ett klädstjärna, men du måste naturligtvis ha en av dessa saker till hands för att göra det på det här sättet.

Den andra delen av handledningen är inbäddad efter pausen. Vi valde detta segment eftersom det visar på hur [Fran] byggde sin egen kemiska huva. Det är en klar plastförvaringsbehållare som ligger upp och ner. Ett arbetsfönster har skurits ut ur framsidan och en 4-tums avgasslang läggs till toppen. [Fran’s] Lab har en hög volym låghastighetsfläkt som den ansluter till vispa röken utanför.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post