Väder-O-Matic visar digitalt väder på ett analogt ansikte

Denna ren utläsning använder analoga ringer för att visa vädret. [Nuno Martins] kallar det till väder-o-matic samt efter hoppet förklarar han vad som gick in i projektet.

Hårdvaran är ungefär lika enkelt som det blir. Varje hand har en servomotor ansluten till den. En MSP430 får vädret via en seriell anslutning till en dator (data skrapas av ett Python-skript) såväl som sätter uppringarna i enlighet därmed. Mikrokontroller tar också användarinmatning i form av en enda knapp på sidan av ramen. Orden på vänster sida av ratten är portugisiska för idag, i morgon, liksom efter (vilket betyder i övermorgon). Genom att trycka på knappen flera gånger kommer du att bläddra igenom dessa tre ord, följt av prognos temperaturen hög såväl som låg för den dagen som visas.

Det trevliga med det här är att servomotorerna kommer att hålla sig på plats om du skär kraften till dem. Vi satsar om han ville göra det till en permanent fixtur i sitt hus, kan han få det att springa bra på batterierna med hjälp av mikrokontrollerns sömnfunktion samt att lägga till en RF-sändtagare för att interagera med servern.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post

Snoozy slothSnoozy sloth

snoozy sloth cluling till dig och sover. Även om detta kan brus snabbt gjort, önskade tillverkaren att slothen verkligen simulerar andning med utandad andning för att lägga till realismen. För