Bygg ett ljus som överensstämmer med Bristlebot som en metod för att instruera vetenskapen

[Ben Finio] utvecklat det här jobbet som en metod för att få ungdomar att tänka på att upptäcka vetenskap såväl som teknik. Är det fattigt att vi bara vill utveckla en av våra egna? Det är ett ljus som överensstämmer med Bristlebot som i sig är ganska lätt att utveckla såväl som att förstå. Vi tror att plattformen har en hel del prospektiv för att leda till andra saker, som att upptäcka mikrokontroller samt trådlösa moduler för att ge den trådlösa kontrollen.

Just nu är det i huvudsak två bristlebots integrerade i ett paket. Skärmens fångst sett ovan gör det svårt att välja de två tandborsthuvudena på vardera sidan av ett batteri. Utvecklingens chassi är en blå mini-breadboard. Kretsen som gör den överensstämmer med ljus är betydelsen av enkla. [Ben] använder två MOSFETS för att hantera två vibrationsmotorer monterade på de bakre hörnen av chassit. Ingången till varje MOSFET drivs av en spänningsdelare som innefattar en fotoresistor. När ljuset på en är ljusare än den andra triggar den boten för att vända mot den ljusare sensorn. När du ser på jobbet loggar du över att klicka på flikarna för att se alla erbjudna information.

Denna riktningshantering verkar ganska bra. Vi har likväl sett andra versioner som skiftar vikten av bot till modifieringsriktning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post