ESP32 WiFi träffar 10km med lite hjälp

[Jeija] spelade med några esp32s såväl som i sant hacker mode, undrade han exakt hur långt han kunde dra åt dem såväl som fortfarande får dataflödet. Hans videosvar på den oroen täcker Friis-ekvationen samt har mycket stora exempel på att utnyttja ekvationen, decibel, samt till och med ett användbart exempel som täcker ca 10 km. Du kan se videon nedan.

Självklart, för att få den typen av sort, behöver du en riktningsantenn. För att förhindra att de bryter mot politiken som hanterar sändkraft, använder han antennen på att få slut. Det innebär också att han var tvungen att hacka ESP32 WiFi-stacken för att göra gadgeten bara på ena sidan. Hacket innehåller att sätta gadgeten i promiskuöst läge, såväl som bara spåra de signaler som skickas. Du kan upptäcka koden som ingår på GitHub (komplett med en rickrolling-applikation).

Självklart är antenner inget nytt utseende. Pringle kan antenner vi har sett tidigare. Utnyttjandet av en långvarig mottagningsmodul är dock fascinerande såväl som vi kan se den här metoden som har applikationer till fjärrdone video eller telemetri samt – av program – garderande. Om du inte har en stor chefsantenn som ligger runt, kan du prova lite kanaltape. Om du vill ha en mycket mer omfattande uppfriskning på decibel, gjorde vi det förra månaden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post