Så här gör du en stilig, mässig kartongmassa

när vi senast checkas in med produktiv prototypist [Eric Strebel], var han perfekt utformning av en miljövänlig trådlös laddare och vände sin första pappersprototyp till en spånvaruversion 2.0 som tar hänsyn till bekymmer. I slutet av den andra videon i en serie skriver [Eric] ut de tidiga versionerna av den form som han så småningom skulle göra en mässingsskärmsform för att arbeta med kartongmassa. Du vet, de saker som vissa äggkartonger är gjorda av.

I videon nedan är det dags att bygga massformen genom att skapa tre mindre formar och sedan ansluta dem till en horisontell form. Resultatet är ett enda stycke som sedan blir vikta upp i ett laddningsställ, ungefär som äggkartongen. [Eric] använder mässingskärm här, men säger att koppar skulle vara ett bra val också.

Efter att ha klippt mässing med sax och pounding dem, använder han de 3D-tryckta formarna från föregående video för att trycka på dem i rätt former. Var och en av de tre bitarna behöver en ram, som [Eric] gör från mycket mer mässingsskärm, stygger den sedan till formstycket med löst skärmgängor innan du säkrar fackföreningarna med lödd.

Eftersom vikten av allt vatten sannolikt skulle böja mässingen ut ur formen, avslutade [Eric] av formen genom lödning på en ram med platt mässingsremsa. Kolla in den här fantastiska processen nedan och håll dig uppdaterad för nästa video när [Eric] masserar lite kartong och pumpar ut några miljövänliga laddare.

Ser det här för komplicerat? Du kan alltid hoppa över hela nätformen och forma din kartongkonfetti direkt i 3D-tryckta delar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post