Radioavkodning Swiss Army Knife i en NES-kontroller

Om du vill namnge några saker som hackare älskar, kunde du inte gå fel genom att notera tappningskonsolkontroller, ESP-system-on-chip-plattformen, liksom som fickverktyg för signalfångst såväl som analys. Integrera alla dessa, liksom du får ESP32Thang.

I sitt hjärta är ESP32Thang baserat på en lätt idé – ta en ESP32, kabeln upp många fascinerande sensorer samt moduler, lägg till en LCD-skärm, såväl som cram allt i en NES-kontroller som hjälper till att erbjuda några knappar för inmatning. [Mighty Breadboard] visar av enhetens grundläggande prestanda genom att använda en RFM69HW-modul för att aktivera inspelningen såväl som återspelning av Easy OOK-signaler på 433 MHz-bandet. Detta är ett band som vanligtvis utnyttjas av alla slags obehandlade radioväxlar – Tro på House IoT-enheter, trådlösa dörrklockor såväl som liknande. Om du vill felsöka dessa system när du är ute så bra som om, är det här verktyget för dig.

Detta är en relativt enkel att utvecklas i den nedre delen av komplexiteten, men det får uppgiften färdig med stil. Nästa naturliga steg upp är en hallon PI med en fullständig programvara som definierad radio bifogad, utvecklad till en Nintendo Ds. Om du utvecklar en, var noga med att meddela oss det. Detta jobb kan fungera som lite inspiration.

Med den breda tillgången på SPI såväl som I2C-moduler idag, integrerade med enkelhet av programmering som erbjuds av Arduino-miljön, är det ett jobb som bara om någon typ av hacker kan hantera efter att ha passerat det blinkande LED-scenen. Sanningen som integrerar sådan hårdvara är så lätt dessa dagar är verkligen ett testamente till sanningen att vi står på giantens axlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post