Mätning av liten ström med hög upplösning

[Paul] visste att han kunde få ett oscilloskop som skulle mäta mikroampens signaler med den typ av upplösning han var efter, men det skulle kosta honom en bunt. Men han har en uppfattning om hur den avancerade utrustningen gör saker, och så byggde han bara den här kretsen för att mata precisionsdata till sin egen bänkutrustning.

Han försöker föreställa sig vad som händer med den nuvarande dragningen av en mikrokontroller på olika punkter i sin verksamhet. Han figurerna 5 ma vid 2,5 mv är i ballparken av vad han sodrar. Mätningar är det lilla problem med buller. Tjänsten är chipet på den gröna breakoutbrädet. Det är inte precis prissatt att flytta, kostar ca 20 dollar i enskild mängd. Men när det är parat med en kvalitets strömförsörjning får det jobbet gjort. AD8428 är en ultra-low-brusförstärkare som har långt mer än den noggrannhet han behöver och matar ut en bandbredd på 3,5 MHz. Nu verkar kostnaden värt det.

Oscilloskopskärmsframkallningen i [Paulus] -posten är verkligen imponerande. Med hjälp av två 1 ohm motstånd parallellt på mikrokontrollers kraftledning kan han övervaka chipet i långsamt startläge. Det börjar vid 120 mikroampor och grafen fångar den punkt som oscillatorn börjar springa och när systemklockan är ansluten till den.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post