Clear Cache såväl som surfningsdata i Chrome för Android

I den här tutorialen ser vi exakt hur vi kan ta bort cache och bläddra i data i Chrome för Android. Du kan upptäcka valet att ta bort webbläsarcache såväl som data i Chrome under webbläsarinställningar.

Populariteten för Google Chrome är inte något som nästan alla inte är medvetna om. Det är den överlägset mest framträdande webbläsaren på stationära datorer såväl som det leder förpackningen när det gäller smartphones också. Med den kraftfulla hårdvaran som erbjuds idag över alla kostnadspunkter har Chrome lite svårigheter att gå bra men detta var inte situationen när den först började på mobil. Det är därför Chrome som kom förinstallerade på Android spelade en enorm funktion i sin nuvarande popularitet bland smarttelefonanvändare.

Chrome själv har genomgått många ändringar sedan dess, främst till det bättre. Om du till exempel vill ta bort cache såväl som webbläsardata kan du bara upptäcka inställningen för det djupt inuti. Men Chrome låter dig också få tillgång till dessa inställningar från historiens sida.

Varför ta bort cache såväl som att surfa på data?

Som vi redan har sagt har dagens smartphones lite till några svårigheter att köra något som Google Chrome. Till och med några av de billigaste Android -prylarna kan köra krom ganska bra. Men med tiden, när du ställer in fler appar och använder din enhet, såväl som Chrome mer, tenderar du att fylla det erbjudna utrymmet. När det händer kan du uppleva fördröjningar såväl som en inte så smidig prestanda. Detta gäller för Google Chrome -webbläsaren utöver din Android -smartphone i allmänhet.

Cache -data innehåller såväl bilder som data från de olika webbplatserna du ofta bläddrar. Webbläsaren lagrar dem för att ge dessa webbplatser till dig snabbare eftersom det inte behöver ton upp bilderna såväl som en annan data igen. Så medan clearing cache -data kan hjälpa dig att frigöra lite minne på din enhet, kommer det också att resultera i att vissa webbplatser som packar upp långsammare första gången. Cache -data kommer att utvecklas igen över tiden så att du inte har mycket att oroa dig för att förlora den.

På liknande sätt kan clearing webbläsardata på samma sätt hjälpa dig att frigöra ett värdefullt minne. Webbläsardata innehåller cache -data utöver andra saker som cookies, samt medielicenser som gör det möjligt för dig att strömma DRM -säkrat material från webbplatser som Netflix, Hotstar och Amazon Prime. Liksom cache -data kommer dessa också att utvecklas upp igen när du fortsätter att använda din webbläsare. Men andra webbläsardata som data om autofill -typ, sparade lösenord, surfhistorik etc. är borta bra när du tar bort dem. Så innan du tar bort dem, se till att du aldrig kommer att kräva dem igen.

Relaterad artikel: Android System WebView – Allt du kräver att veta

Hur man tar bort cache och surfningsdata i Chrome för Android

Starta Google Chrome såväl som tryck på knappen med tre-punkts meny i högst till höger.

Välj Inställningar från överflödmenyn som visas.

I inställningar väljer du integritet under underrubriken Advanced.

Beroende på skärmstorleken på din enhet kan du antingen upptäcka att ta bort surfdata längst ner eller så kan du behöva bläddra till botten för att se den. Klicka på den i alla typer av fall.

Det finns en enklare, alternativ metod för att komma till inställningarna för att ta bort data, men detta fungerar bara när du har minst en flik öppen i Google Chrome. Från överflödesmenyn väljer du historia och välj sedan ta bort bläddringsdata …

Oavsett vilken väg du följde kommer du att landa på exakt samma sida som är uppdelad i två flikar: grundläggande såväl som avancerade. Den grundläggande fliken är lättare att använda, inga överraskningar där. Det låter dig ta bort de flesta data som du kan ta bort under den avancerade fliken. Den enda skillnaden är att under den avancerade fliken får du mer hantering över vad du precis vill ta bort ett vad du hellre inte vill ta bort. I de grundläggande inställningarna, kakor, medielicenser, webbplatsdata är alla bundna tillsammans så att du inte kan välja att ta bort en och lämna de andra. Du får också extra alternativ för att ta bort de sparade lösenorden såväl som Autofill -data under fliken Avancerad.

Välj vad du vill rensa, samt se till att du inte vill ta bort i valda.

När du är redo, tryck på Ta bort data längst ner till höger. Du kan nu på samma sätt välja de webbplatser som du vill ta bort data för. Alla webbplatser väljs för valda, du kan avmarkera de du vill ha såväl som sedan trycka på.

Det är allt! Du rensade bara cache och bläddrande data i Chrome för Android framgångsrikt.

Läs nästa: Google Chrome Tips samt tricks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post