Android Lollipop Sweetens SD -kortprestanda

Med den nuvarande Android 5.0 Lollipop som börjar sin rullning över hela världen bygger hype såväl som förväntan för Android -ägare installerar när tillverkare avslöjar vilka prylar som kommer att få uppdateringen officiellt, medan medan du Andra kommer att behöva välja skräddarsydda ROM för att njuta av Lollipop-upplevelsen.

Denna mest aktuella uppdatering av operativsystemet ger en mängd modifieringar i ett försök att fortsätta förbättra upplevelsen av sin enorma individuella bas. Med det finns det en aspekt som har fått en stor omarbetning, nämligen SD -kortets funktionalitet. Med KitKat introducerade Google API: er som gör det möjligt för applikationer att checka ut samt komponera data i APP-specifika kataloger för sekundära lagringsgränsar som SD-kort. Detta var tänkt som en säkerhetsfunktion som fördubblats som en begränsning för att hindra appar från att göra en röra av strukturerade mappträd.

Google har hört gråten för mycket mer flexibilitet från designers och har producerat en ny avsikt för tredjepartsappar att ha full vinståtkomst till lagring som SD-kort.

Googles Jeff Sharkey skrev,

”I Lollipop lade vi till den nya Action_Open_Document_Tree -avsikten. Appar kan introducera denna avsikt att välja och returnera en katalog från alla typer av stödd DocumentProvider, inklusive alla typer av den delade lagring som stöds av enheten ”.

Sammantaget kan detta orsaka att appar kan skapa, ändra och eliminera data samt mappar var som helst utan dessutom interaktioner från användaren.

Hur är detta av någon typ av relevans för oss? Tja, det kan möjliggöra en mycket mer organiserad och enklare mappträd genom att göra det möjligt för appar att få tillgång till att lagra data på delade platser istället för sina egna separata appmappar. Foton till exempel kan alla förvaras i en “Mina bilder” -mapp på roten till ditt SD -kort, oavsett om de räddades av din CAM -app, ett bildredigeringsverktyg eller fick med sociala medier, Bluetooth eller annan kommunikation . Detta låter dig enkelt se alla dina foton i en katalog med mycket mindre krångel än att flytta mellan ett antal kataloger.

Appdesigners kommer att behöva ange detta i de behörigheter som behövs när appinstallationen börjar såväl som att inget dessutom samtycke från individen kommer att behövas för att tillåta dessa nya behörigheter. Ändå eftersom Android Lollipop fortfarande är i sina extremt tidiga stadier kan det ta ett tag innan vi får se dessa fördelar eller exakt exakt hur bra de verkligen kommer att fungera när designers börjar arbeta med dem.

Läs nästa
Hur man lägger till tidsstämpel till bilder på Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post