Hur man visas online på Facebook -chatt för utvalda grupper endast

Facebook är världens många gynnade och populära sociala nätverk av en anledning; Webbapplikationen-plus-social plattform har utvecklats så mycket över tid, att om du skulle sätta dess tidigare utgåvor bredvid webbplatsens aktuella form och utseende, skulle du knappt kunna skapa någon anslutning (utom kanske de bekanta blues ). Från fotodelningsupplevelsen till tillgängligheten (och spelbarhet) av spelen har grupperna och diverse kommunikation, det förbättrade meddelandgränssnittet och det integrerade videosamtalet, tillsammans med praktiskt taget allt annat, förbättrats med språng och gränser över tid. Det innebär emellertid inte att alla områden på Facebook är en absolut glädje, och ett av de sämre exemplen kommer i form av Facebook -chatt.

För att vara helt ärlig har Facebook -chatten alltid varit mycket mer ett problem för mig än att vara en bekvämlighet. För det första kommer det knappast att finnas någon som förnekar att det inte riktigt är den perfekta snabbmeddelandeklienten och inte ens med ett långt skott. Det ger grundläggande kommunikationsförmåga, och även om jag helt håller med om att den integrerade Skype -tjänsten för videosamtal är ett fantastiskt tillägg, skulle jag fortfarande ta Google+: s hangout över ett Facebook -videosamtal varje dag, bara för att det tidigare ser ut och känner sig bättre. Då finns det också en annan aspekt; Jag har några vänner som kontinuerligt klagar över att jag inte svarar på deras meddelanden på Facebook. Det som de inte förstår är att chatttjänsten skulle visa mig alltid som “online” för även om min iPhone är konfigurerad för att synkronisera Facebook Messenger, innebär det inte att jag är online och kontrollerar tjänsten dygnet runt. Dessutom blir Facebooks “Seen” och “Read” -meddelanden ännu mycket mer frustrerande. Tack och lov finns det en enkel lösning på allt detta, men en som jag inte gjorde om förrän idag. Facebook låter dig nu visas online på chatt till bara en utvald lista över människor, medan du visas offline för alla andra.

Inställningen verkställs med Facebooks webbchattpanel, där du måste klicka på konfigurationshjulet längst ner på panelen och gå till avancerade inställningar.

Inom dialogrutan Avancerade inställningar har du tre grundläggande inställningar, nämligen. Svartlistan några personer från dina vänner medan du håller chatten på som en allmän miljö, sätter på chatten för bara ett fåtal personer medan de håller andra offline eller stänger av chatten helt. Beroende på vilket alternativ du väljer lägger du till namnen på dina vänner för att antingen blockera dem eller låta dem i vitlistan.

Jag är inte helt säker när Facebook introducerade den här tjänsten, men det är ett riktigt fantastiskt tillägg som skulle fungera elände för många människor. Om du inte har varit medveten som jag, se till att du kolla in det; Du kanske aldrig gissar hur många svåra platser så selektiv synlighet kan få dig ur.

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post