Chrome Canary för Android testar ett nytt delningsnav

för att göra processen att dela webbsidor mycket enklare och en strömlinjeformad process testar Chrome ett nytt delningsnav. Det här nya avsnittet har för närvarande QR -kodskannern, skickar till dina enheter och kopieringslänkalternativ, med möjlighet att lägga till skärmdumpar också. Det första alternativet gör det möjligt för dig att dela webbsidor genom att skapa och skanna QR -koden på den webbsidan. Det andra alternativet låter dig dela sidor över olika enheter, med tanke på att de är inloggade med samma Google -konto. Den ytterligare skärmdumpfunktionen gör vad namnet säger, dvs det låter dig fånga skärmgrepp.

Som diskuterats tidigare finns dessa funktioner i testfasen och inte alla fungerar som avsedda. Till exempel öppnar du QR -kodfunktionen ett nytt fönster med möjlighet att dela eller skanna en QR -kod. Men det är det. Alternativet fungerar inte från och med nu. Medan de andra delningsfunktionerna är igång. Om du vill aktivera Chromes nya delningsnav är här stegen som ska följas. Å andra sidan, här är några användbara kromförslag som du säkert borde kolla in.

Chromes nya delningsnav

Som är fallet med andra Chrome -uppdateringar testar Google först alla nya funktioner i Chrome’s Canary Build. Och liknande är fallet här. För att prova Chrome’s Sharing Hub måste du ladda ner Chrome Canary -webbläsaren. Denna webbläsare är inte riktigt stabil och rekommenderas inte för din dagliga användning. Dessutom är denna nya funktion dold bakom en kromflagga.

Dessa flaggor är experimentella funktioner som är dolda för normala användare. Du kan aktivera den nedan nämnda flaggan och prova det här nya avsnittet. Men om du upplever några stabilitetsproblem kan du överväga att inaktivera den flaggan bäst bort. Med det sagt, här är stegen för att möjliggöra Chromes nya delningsnavfunktion. Å andra sidan, följ vår separata guide för att placera alla kromflikar i bottenfältet på Android.

Steg för att aktivera kromflaggan

Öppna Canary -webbläsare och ange Chrome: // flaggor.

Ange nu Chrome Sharing Hub i sökfältet.

Tryck på standard och välj aktiverad i listrutan. Denna flagga hjälper dig att aktivera Chromes nya delningsnav.

Detta låser upp delningsnavet i din webbläsare, men utan skärmdumpfunktionen.

För att lägga till den funktionen också söker du efter Chrome Share -skärmdumpen och möjliggör den på samma sätt som diskuterats ovan.

När du har aktiverat båda flaggorna, tryck på på relanseringsknappen för att starta om din Chrome -webbläsare.

Nu kan du gå vidare och prova Chromes nya delningsnav. För att göra det, tryck på överflödesmenyn som ligger högst ut och välj Dela från alternativen. Du får nu de fyra olika sätten att dela en webbsida. Men hur är det med tredjeparts appar som delade metoden som fanns tidigare? Det är fortfarande närvarande där. För att dyka upp det alternativet, tryck på det mycket mer alternativet.

Missa inte: Hur man förhandsgranskar någon länk innan du öppnar i Chrome för Android

I likhet med Android har QR -kodfunktionen också gjort det till skrivbordsversionen av Canary. Men det delar samma öde som det är Android -motsvarigheten.

Så det här handlade om Chrome Canarys nya delningsnav. Som diskuterats tidigare är detta fortfarande i testfasen och inte alla funktioner fungerar nu. Det är fortfarande intressant att se när alla dessa funktioner blir aktiva och överförs till den stabila Chrome -webbläsaren.

Läs nästa: Hur man använder Google Chrome som en bärbar webbläsare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post