Fråga Hackaday: är extruder de enda möjliga verktygen för verktygsbekämpning?

Toolschanging i 3D-skrivare är inte längre något från blödningskanten; Det går mainstream. E3D har en toppkvalitetsuppsättning för en verktygschanger samt rörelsessystem, vår egen Joshua Vasquez har delat information om den open source ToolChanging Jubilee Design, liksom bara nyligen nyligen avslöjade Pruna3D formellt Prusa XL, som lovar verktygsverksamhet med så mycket som fem olika extruder.

En verktygschange pågår
Det är riskfritt att staten ToolChanging på 3D-skrivare har trängt fram, men vad som kommer nästa? Vilken typ av verktyg än extruder är meningsfullt på en 3D-skrivare?

Först, låt oss diskutera vad som gör separata extruder så stora verktyg. Att kunna modifiera extruder på begäran under ett tryck gör det möjligt för saker som sant multi-materialutskrift. Utskrift i mycket mer än en färg eller material kommer inte längre att göras genom att trycka olika filament med ett enda munstycke, vilket begränsar ett tryck till material som extruderar under liknande betingelser såväl som temperaturer. Verktygsbekämpning innebär att man verkligen kan skriva ut i flera material, även om de har olika krav, eftersom varje material har sin egen extruder. Det är en tappning, men vad med andra verktyg än extruders?

3D-skrivare har ofta blivit modade för att göra mer

Skärverktyg såväl som lasrar är två typiska 3D-skrivare eftermonteringar som verkar vara sannolikt kandidater för verktygsplanering, men de är inte utan egna problem. Lasrar behöver ögonsäkerhet såväl som ventilation, liksom skärverktyg producerar besvärliga damm samt fragment. Ändå har vi genom de år som vi sett snarare några 3D-skrivare anpassade till lätta laserskärare eller omvandlas till CNC-graver. Det slutar inte där; Vi har sett en extruder som bäddar kopparkabel i utskrifter, liksom även skrivare omvandlade till genomgående lödningsmaskiner.

Så smart som dessa är, är vissa verkligen bara att återställa en 3D-skrivare i något annat, liksom resultaten har bit eller inget att avsluta med företaget av extrudering av plast för att producera objekt. Men andra verkar som syftar till att verkligen förbättra 3D-utskriftsprocessen genom att lägga till nya möjligheter, såväl som det kan göra värda kandidater till verktyg i en verktygsbekämpande 3D-skrivare. Men vilka som gör användbar känsla?

De finaste verktygen kan vara de som vi inte har sett än

De många användbara verktygen kommer sannolikt att vara de som hjälper en 3D-skrivare att arbeta bättre eller mycket mer effektivt. Exempelvis har E3D gjort en ganska solid situation att ett skärverktyg som ett sekundärt bearbetningssteg kan lägga till äkta värde till 3D-utskrifter under de bästa förutsättningarna.

Ett annat exempel på att förbättra utskrifter stryker, vilket utnyttjar en extruders munstycke för att släta ut utskriftsytan. Det ser bra ut när det fungerar, men som den länken förklarar, tillförlitlighet och resultat kan variera. Eventuellt kan ett specialiserat verktyg, som utvecklats speciellt för strykning, smidiga utskrifter mycket mer tillförlitligt och effektivt än ett extrudermunstycke? Ett sådant verktyg kan till och med vara till hjälp för präglingsutskrifter också.

En mycket mer ambitiös uppgift skulle vara ett pick-and-place-verktyg som kan minska hårdvaran som nötter eller magneter i ett tryck medan det är på gång. 3D-utskrifter som inkluderar Captive Hardware skulle inte längre kräva en involverad av mänsklig operatör; En välsignelse för att använda 3D-skrivare i en producerande roll.

Naturligtvis är möjligheterna inte obegränsade. Ett verktyg kommer att begränsas till en viss storlek såväl som form, liksom en 3D-skrivarram såväl som byggnad kommer också att spela en roll i det som är möjligt. Till exempel behöver ett skärverktyg enheten för att trycka på verktyget i den del som skärs, men ingen sådan kraft behövs för att omlokalisering av en extruder när 3D-utskrift. En maskinens förmågor kan begränsa vad som är möjligt att slutföra med ett tillhandahållet verktyg. Men det intresse som hackare har drivit saker hittills gör mig misstänkt att det finns mycket mer där allt som kom ifrån.

Gör verktyg förutom extruder känsla?

Kanske robust och öppen verktygsbekämpning kommer inte bara att föra multi-materialutskrift till arbetsbänkar. Eventuellt är det äkta bidraget att vara den metod det fortsätter att tillåta den typ av entusiastiska experimenthackare som har visat för att modifiera 3D-skrivare, liksom resultat i saker som vi inte ens har sett än. Under tiden verkar strängare vara tillräckliga för att oroa sig för.

Vad är din erfarenhet av ToolChanging? Är saker som pennor, lasrar, såväl som skärare på en 3D-skrivare bara gimmicks, eller kan de verkligen förbättra såväl som förbättra uppgiften att producera användbara plastdelar? Vi lyssnar, så låt oss förstå vad du tror på kommentarerna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post