Android såväl som iOS utgör nu 99% av smarttelefonmarknaden

om du någonsin behövde ännu mer bevis på att smarttelefonmarknaden verkligen bara består av två stora spelare; Nämligen iOS såväl som Android, då har denna nyaste forskningsstudieundersökning all den statistik som anges för dig.

Apples iOS, liksom Googles Android -mobiloperativsystem har länge varit de dominerande två plattformarna som körs på smartphones, men den senaste statistiken visar att dessa plattformar fortsätter att äta upp mycket mer marknadsandel efter att ha redovisat 99,1% av den globala prylförsäljningen i Det andra kvartalet i år. Som du kan förvänta dig förblev Googles Android -plattform den mest dominerande plattformen under den perioden, liksom verkligen hanterades för att fånga extra marknadsandelar under exakt samma period förra året.

Statistik för andra kvartalet 2015 visar att Android höll fast vid en extremt frisk 82,2% marknadsandel, vilket höll det antalet stigande till 86,2% under andra kvartalet 2016. Det är onekligen bra nyheter för Google, Android OS, liksom dess OEM -partners.

Apples iOS-plattform, som driver företagets iPhone, sitter fortfarande som världens andra många framstående mobiloperativsystem, dock förlorade viss mark till Android från år till år. Apples andel av smarttelefonmarknaden satt på 14,6% under andra kvartalet 2015 och höll det antalet sjunkande något till 12,9% under exakt samma period i år. Faktum är att Android -plattformen är det enda mobila operativsystemet som verkligen har hanterat för att växa och samla extra marknadsandel under de senaste tolv månaderna.

Windows-driven smartphones som hanteras för att förlora 1,9% marknadsandel, med BlackBerry-smartphones på samma sätt se en minskning från 0,3% av marknaden till bara 0,1%. Andra operativsystem, inklusive den en gång framträdande symbianen, stod för 0,4% av den globala marknaden under exakt samma period, men är nu nere till 0,2% från tolv månader tidigare.

Med tanke på att BlackBerry i huvudsak är död i vattnet, används Symbian sällan i dessa dagar på stora världsomspännande marknader, liksom Microsoft har valt att skala tillbaka mängden resurser som den pumpar till att producera smartphone efter dålig försäljning, som verkligen bara lämnar iOS också som Android för att fortsätta att dominera marknaden. Det enda verkligen okända är om Android kommer att fortsätta att ta inkrementella marknadsandelar från iOS, eller om Apple kan komma med en mördare ny iPhone som uppmanar individer att flytta bort från Android till andra sidan.

Samtidigt leder Samsung på smarttelefonproducenten metoden med 22,4% av marknadsandelen, ett ökning på 0,5% från exakt samma period förra året. Apples iPhone visade exakt samma mönster som diskuterats tidigare på OS -marknadsandelen, men kanske mycket mer fascinerande är exakt hur noggrant Huawei uppfyller de två stora smarttelefonproducenterna med 8,9% av marknadsandelen jämfört med 8% från förra året i exakt samma period.

(Källa: Gartner)

Du kanske också vill inspektera:

Galaxy Note 7 vs iPhone 6s Plus vs Galaxy S7 Edge [Specs Jämförelse]

De finaste Pokevision -alternativen för Pokemon går på iOS, Android, webben

De finaste Pokemon Go -fusk, tweaks, förslag [guide]

De finaste Pokeadvisor -alternativen för Pokemon Go

Har du långsiktigt förbud mot Pokemon Go-konto? skicka charm för att avbryta det, så här

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post