Om du blir en massa solenoider till en prestanda av stomp

säger att du har en handfull solenoider, en kopia av maxmsp, en arduino och tillgång till en hel massa delar i ett textilmuseum. Vad gör du? Om du är som [Luke] kommer du förmodligen att komma med en arduinofied prestanda av stomp, spelat på dussintals gamla växlar, ljusarmaturer och olika andra metalldelar.

För att styra vilket ljud som låter när [Luke] använde ett OSC-gränssnitt som körs på en iPad för att skicka MIDI-information till Ableton. Därifrån skickar MAX / MSP meddelanden till en Arduino för att aktivera solenoiderna på CUE. Gränssnittet är upprättat så att någon individ kan göra sina egna kompositioner genom att återanvända mönster i slingor av solenoider som gör ljud. Visst, det är inte de dulcet-toner du förväntar dig av ett mycket mer standardinstrument, men [Luke] lyckas sätta på en bra show.

Medan [LUKE] -instrumentet kan låta alltför mekanisk och dissonant, är det helt möjligt att ersätta de föremål han slår med solenoiderna med något lite mycket mer melodiskt. Att lägga några solenoider i en grotta skulle inte vara en dålig idé; Synd det är redan gjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post