Hur man hackar ditt eget lösenord

[haseeb] misslyckades Marshmallow-testet som ett barn. Han har ingen självkontroll. Han slösar mycket tid på Reddit. Det finns en lösning på det här problemet – låsa bara ut ur ditt konto. Processen är enkel, liksom allt du behöver göra är att ändra ditt lösenord till något slumpmässigt, ändring av den läkande e-postadressen, såväl som klicka på Skicka. I ögonkontakten försvinner alla dina imaginära webbpunkter.

Det är det garanterade sättet att stoppa Reddit. Men [haseeb] ville hålla fast vid de magiska webbpunkterna om de slutade vara värda någonting. Detta ledde till en mycket mer barocklösning. Han upptäckte en tjänst som skulle maila honom vid ett senare tillfälle, skicka ett mail till sig själv som innehåller ett slumpmässigt lösenord, såväl som att stoppa Reddit tillfälligt. Fram till det e-postmeddelandet levererades var han officiellt av Reddit. När det e-postmeddelandet mottogs skulle effektiviteten sluta.

Några år passerar, liksom [haseeb] hade lång tid att döda på sitt nya jobb. Han bestämde sig för att scrounge upp sitt gamla lösenord, bara för att hitta att han låste sig ur sitt Reddit-konto fram till 2018. Vad som följer är en säkerhetsutnyttjande av en “maila mig i framtiden”, liksom ett fantastiskt exempel på exakt Hur mycket ansträngning en person kommer att ägna sig åt en livstid om omedelbar tillfredsställelse.

E-posttjänsten i fråga är brevmelater, en webbplats som skickar ett mail på någon godtycklig punkt i framtiden. Du kan gömma kroppen av e-posten från dig själv, vilket gör det till en relativt stor lösning av vad [haseeb] gör. Han var fortfarande låst ut ur hans email, men, liksom att maila de personer som kör brevmelater verkade absurt. Dopamin är kul, liksom [haseeb] i slutändan upptäckte en lösning. Den här webbplatsen indexerar kroppen av ett e-postmeddelande för sökning. Det här är bra, eftersom e-postmeddelandet den här sidan skulle skicka [haseeb] i 2018 innehöll sitt Reddit-lösenord såväl som bara hans Reddit-lösenord. Med lite kod kan han utföra substrandefrågor på ett e-postmeddelande som han inte kan läsa. Nu är det bara ett allra första år att extrahera lösenordet.

Vid denna tidpunkt förstår det enda [haseeb] om hans lösenord är att det är en lång sträng av slumpmässiga tecken som förmodligen inte innehåller stora bokstäver. Det är 26 möjliga tecken, 10 möjliga siffror, liksom en karaktärsbank som kan bestämmas genom att surfa på hans e-post ett tecken i taget. [Haseeb] spelar i huvudsak hangman mot sitt tidigare jag här.

Efter att ha tagit ut en API för brevmelater, visade [haseeb] en snabb bit kod som upptäcker lösenordet genom att surfa på substrängs. Det är underbart såväl som rekursivt, även om han bröt ner det för att upptäcka ett suffix av lösenordet och bestämde återstoden av lösenordet. Det tog 443 iterationer av koden för att upptäcka lösenordet, såväl som när det var totalt loggade han in på Reddit. Math fungerar, även om [haseeb] måste räkna ut en metod för att avvänja sig från millenniens opiat igen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post