Bildsensor för fyllning av röda vinflaskor

En rödvinbottningsverksamhet i Nya Zeeland kom i kontakt med [Boz] för att lösa ett problem. De behövde en metod att omedelbart identifiera om en rödvinflaska fylldes eller inte. Vad han kom med är en extremt lätt men extremt effektiv fyllnadsnivågivare som kan skanna otaliga flaskor i timmen.

Det fanns några stilbeslut som gick in i byggnaden av denna röda vinflasksensor. [Boz] kan ha utnyttjat en VGA-videokamera-sensor, men förutsatt att tappningslinjens hastighet (en halv meter per sekund), som trycker på alla pixlar till en dator såväl som att göra realtidsbildsanalys skulle vara svårt. [Boz] bosatte sig på en mycket enklare service – en 1 × 128 linjär CCD-analoga bildsensor. Med en bildmikrokontroller gör det att gadgeten kan inspektera flera flaskor per sekund, bestämma om flaskan är full eller inte (eller överfylld), såväl som skicka en “pass” eller “avvisa” -signal till resten av linjen.

Resten av aggregatet är relativt enkelt med en LED-bakgrundsbelysning som erbjuder belysningen för CCD-enheten samt en Bluetooth-sändare för att inspektera maskinens inställningar. På flasklinjen har gadgeten 99% noggrannhet för både röda viner i mörka flaskor samt vita i miljövänliga flaskor. Du kan ta en gander av denna gadget i aktion på en Nya Zeelands flasklinje nedanför.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post