Yalp Store är ett Google Play Store-alternativ för att installera appar på Android

Android är en öppen programvara och fans skulle se till att alla vet det. Det är trots allt det största fördelen och kanske jag säger nackdel också. Det är dock ett ämne för en annan debatt. Men även om Android är öppen, kan du se Googles fingeravtryck överallt, oavsett vars version av Android du använder. Det beror på att medan Google tror på gratis programvara tjänar den från de tjänster den tillhandahåller. Och utan Google -tjänster, som inkluderar Google Play Store, är Android i princip kram. Eller så var det tills någon kom med Yalp -butiken.

Google Play Store är en del av Google Mobile Services eller GMS. GMS-sviten innehåller Google Cloud-meddelanden, Google Connectivity Services och de mycket ondska Google Play-tjänsterna. Om något företag, organisation eller person vill att deras version av Android ska ha tillgång till Google Play Store, måste de installera hela GMS -sviten på den. Det är allt eller ingenting.

I allmänhet har detta en inte så god effekt på en enhets batteri och prestanda och detta är väl dokumenterat. De flesta anpassade ROM -utvecklare gör sina ROM: er tillgängliga utan GMS -sviten av just denna anledning. Det är upp till användarna att bestämma om de vill gå med Gapps och ta en prestationshit, eller sidoladda varje APK och uppdatera dem manuellt. Det är inte ett särskilt svårt val, eller hur? Så oavsett, man slutar med hela Googles appar bara för att se till att de har tillgång till Googles betydande bibliotek med Android -appar.

Läs också: Hur man fixar Google Play Services -batteriledning

Men nu behöver du egentligen inte Google Play Store bara o har enkel åtkomst till Android -appar. Det är om du kan leva utan de andra Google -tjänsterna som Gmail, Google Play Music, etc. YALP Store låter dig ladda ner APKS och installera uppdateringar direkt från Google Play Store utan att behöva installera GAPPS eller GMS -sviten. Det enda problemet är att appar som är beroende av Google Services kanske inte körs.

Ladda ner Yalp Store

YALP ​​Store är en gratis nedladdning av APK som finns på F-Droid-webbplatsen. Det är en välkänd webbplats för öppna projekt som vi kan säkerställa är helt säkert. Följ bara länken nedanför, bläddra ner till paketavsnittet och tryck på Ladda ner APK.

Ladda ner Yalp Store-appen från F-Droid Open Source Repository

Hur man använder Yalp Store

När du har installerat öppnar du appen så blir du ombedd att logga in med ditt Google-konto. Oroa dig inte, ingen kommer att stjäla dina inloggningsuppgifter. Detta är en lokal inloggning och det krävs eftersom Google Play Store kräver ett giltigt inloggningstoken innan det kommer att servera några APK: er att ladda ner. När du är inloggad, tryck på knappen Three Dot -meny i det övre högra hörnet och välj Inställningar. Här kanske du vill ändra kontrollen för uppdateringar. Det ställs in som standard att kontrollera endast när du startar YALP -butiken. Det är tillräckligt bra för de flesta, men det kan vara bättre att ändra det till dagligen.

Om du gör det får du möjligheten att också ladda ner uppdateringen när den hittas. Om du väljer att aktivera det också finns det också ett alternativ att också installera uppdateringarna till och med. Men det kommer att kräva en rotad enhet som troligen inte kommer att vara ett problem om du är här. Du kan svartlista eller vitlista vissa appar för automatiska uppdateringar.

Missa inte: Hur man inaktiverar eller stänger av Facebook -videospel

Det finns flera andra fina alternativ som kan filtrera ut betalda appar, eller appar med annonser, etc. Google Play Store kan definitivt använda några av dessa. Bland de andra alternativen kanske du vill aktivera installationsappar direkt under installationsavsnittet. Detta gör appinstallationen så sömlös som i Google Play Store. Annars visar Yalp Store bara ett meddelande när en app har laddats ner. Du måste trycka på meddelandet och installera appen manuellt. På något sätt verkar det inte som en sak du vill göra varje gång.

Läs nästa
Hur man installerar APK med ADB -kommandon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post