Om du vrider ett Rubidium konventionellt till ett korrekt verktyg

kan du hitta Rubidium frekvensstandarder över hela eBay och olika överskottshandlare. De är faktiskt ganska intressanta enheter, som kan generera en 10 MHz sinusvåg med tillräcklig precision för att vara en användbar atomklocka. Medan dessa standarder kan finna sig mycket användbara i ett labb, är de bara en komponent, och inte en arbetsutgångsenhet. [Gerry] bestämde att han skulle fixa det, och vände sin rubidium konventionellt till en riktig bit bänkutrustning, allt på en enda eftermiddag.

[Gerry] s första steg var att hitta ett ordentligt hölje för sin nya utrustning. För det mesta är det att välja ett kapsling i kompromissens konst. Den här gången hittade dock [Gerry] det perfekta höljet: en gammal bit av videofördelningsutrustning. På baksidan av den här rutan finns det massor av BNC-pluggar, perfekt för att fästa på slumpmässig labbutrustning och mata dem en signal från Rubidium-standarden.

Efter att ha gått igenom videokretsen och ändrade 75 ohm-utgångarna till 50 ohm, [Gerry] ansluten en eBay-strömförsörjning, fläkt och en liten krets med en 8-polig bild för att slutföra sitt nya verktyg. Rubidium konventionella får freakishly varmt, men förhoppningsvis monterar den till en stor aluminiumlåda med lite kylning kommer att hålla all den extra elektroniken i arbetsordning.

[Gerry] gjorde allt detta på knappt 5 timmar. En imponerande prestation, med tanke på att han förmodligen spenderade så mycket tid att redigera videon, tillgänglig nedan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post