Skriva ut sängen av kilter? Blu-tack till räddning!

För alla sina applikationer kan 3D-skrivare vara fina maskiner. Från extruderproblem, feljusterade eller saknade lager, för att hitta ett övernattning, förvandlades till en trasslig röra, och det är allt förutsatt att din skrivarbädd är perfekt jämn. [Ricardo de Azambujas] Nya Linear Delta-skrivare avskräcker honom. Oavsett vad han gjorde, skulle det inte behålla sängkalibreringen, så han var tvungen att improvisera – blu-tack till räddningen.

Det visar sig att [Azambuja] är så dåligt att filamentet inte ens skulle försöka hålla sig till trycksängen. Så, han tittade på Printrun pronterface och en kombination av sin homing-funktion och en del av pappersmetoden för att få en grov uppskattning av hur mycket sängen behövde justeras – och en liknande uppskattning av hur stor av en gob av blu- Tack behövdes.

Om du trycker på sängen på plats, körde han pronterface för att se till att han var på nivån. [Azambuja] noterar att du skulle behöva omforma det här för varje tryck, men det var tillräckligt bra att skriva ut en trio av sängnivellerande redskap som han skapade så att han inte behöver gå igenom denna huvudvärk igen för en tid.

Naturligtvis har massor av skrivare automatisk nivelleringsmöjligheter som arbetar i varierande grad, liksom homebrew-lösningar. – eller till och med skrivare där en ojämn säng är en fasett av designprincipen. Så du uppnår din noll, glad utskrift, hackare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post