Ge 3D-tryckta delar En glänsande slät yta

Oavsett hur bra en 3D-skrivare får, kommer du alltid att ha synliga skrivskikt. Även med mycket högkvalitativa utskrifter med under-0,1 mm lagerhöjd är det nästan omöjligt att få en glänsande och jämn finish av formsprutad plast. Det är förstås tills du gör lite eftertryck. [Neil Underwood] och [Austin Wilson] räknade ut ett riktigt enkelt sätt att släta ut även de jankiest-utskrifter med hjälp av delar du förmodligen redan har ljugit.

Tekniken beror på det faktum att ABS-plast och aceton inte kommer ihop väldigt bra. Vi har sett aceton som används för att släta ut 3D-tryckta objekt före – antingen genom att dunking delarna i ett acetonbad eller borsta lösningsmedlet – men dessa processer hade blandade resultat. [Neil] och [Austin] hade tanken på att använda acetonånga, skapad i en glasburk placerad ovanpå en uppvärmd byggplatta,

Processen är ganska enkel. Få en stor glasburk, lägg den på en uppvärmd byggplatta, lägg till en matsked aceton och vrid värmen upp till 110c. Acetone-ånga bildas i burken och reagerar med vilken tryckt del som utjämnas ut de skikten. Bilden ovan visar från bästa för att lämna en 3D-tryckt ekorre vid 0,35 mm lagerhöjd, 0,1 mm lagerhöjd – guldstandarden för avancerade återgångar – och ett annat tryck med 0,35 lagerhöjd som kördes genom ett ångbad i några minuter . Fantastiskt kvalitet där, och billigt och enkelt för någon 3D-skrivarinställning.

Du kan kolla in den handledningsvideo efter pausen tillsammans med en video som visar exakt hur skadligt det här är (det är inte, om du inte gör något väldigt dumt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post