Apple såväl som Samsung minskar alla patenttvister mot varandra utanför USA

I det som bara kan kallas en chock har Apple såväl som Samsung avslöjat att de kommer att minska all rättstvist mot varandra utanför United Stater, trodde att paret kommer att fortsätta att bekämpa det i Apples hemland.

Flytten, som förmodligen kommer att lämna massor av advokater utan arbete, kommer att se lagliga spats tappade i Australien, Tyskland, Frankrike, Italien, Japan, Nederländerna, Sydkorea samt Storbritannien. Det är de amerikanska argumenten som är värda de enorma pengar men det är möjligt att båda företagen bara har valt att omdirigera välbehövliga medel och energier bort från de mindre problemen såväl som mot de där betydande summor står på spel.

Som en guide till exakt hur mycket pengar kan modifiera händer tack vare rättstvister i staterna vann Apple en pris på 1 miljard dollar från Samsung i parets allra första gå runt rättssalen. Vi förstår att vi inte skulle vilja bekämpa också många fronter när den typen av figurer är på bordet.

Paret fortsätter att avsluta Salvos på varandra över patenttvister, men även med advokater som flyger runt som karaktärer i ett upprörd fågelspel, har inte heller lyckats med att få någon typ av den andras prylar som är förbjudna från försäljning. Även om vi är säkra på att både Apple såväl som Samsung är glada över att ta den andras kontanter, skulle ett förbud mot en blank ny hjältelelefon ingen fråga vara lika välkommen.

Samsung stirrar för närvarande på en ränta minskning av marknadsandelen för sitt senaste kvartal och Apple har minst en ny iPhone i horisonten. Just nu är det troligtvis extremt riskfritt att säga att båda sidor har mycket att fokusera på utan runt om i världen laglig konflikt att arbeta igenom.

Kanske, bara för en gång, kan typisk känsla ha rådat.

Det är rättvist att säga att det är en stor omlokalisering från båda ändarna, som i slutändan blir konsumenten det äkta offeret och misslyckas med att välja vilken sida av staketet de vill vara på. Förutom genom att titta på saker, har vi våra verkligen hopp om att patentspatten i USA kommer att utförs länge under de kommande månaderna, förhoppningsvis, om inte år.

Som vi sa kan typisk mening ha rådat.

Vad är dina tankar om saken?

(Källa: Bloomberg)

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post