A16 -chipet av iPhone 14 Pro Max är 2,4x så dyrt som A15

ögonbrynen höjdes när vi hörde att Apple bara satte A16 Bionic Chip i iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max i år, vilket lämnade den A15 Bionic i iPhone 14 och iPhone 14 Plus.

Men nu kanske vi vet varför det fattade det beslutet – A16 är bara så, så dyrt.

Enligt en ny betalväggsrapport från Nikkei Asia som hämtades av macrumors, kostar A16 Bionic 110 $ att producera på TSMC: s fabriker. Det är 2,4 gånger så mycket som A15 som drivs förra årets iPhones. Benchmarks har också A16 som bara något snabbare än A15, vilket tyder på att extra kostnad kanske inte är värt det för vissa.

Den extra kostnaden kommer emellertid sannolikt att orsakas av Apples steg till TSMC: s 4NM -tillverkningsprocess snarare än den föregående 5NM -processen som A15 använde. Det skulle inte göra ett chip snabbare av sig själv, men det måste se till att iPhone 14 Pro och iPhone 14 Pro Max båda drar nytta av ett chip som använder mindre kraft och genererar mindre värme under användning. Som ett resultat måste batteriets livslängd öka.

Som helhet tros iPhone 14-enheterna ha kostat cirka 20% mycket mer än de tidigare dyraste iPhonerna, enligt rapporten. Det kan vara nere på saker som den nya alltid-skärmen och den nya dynamiska ön. I synnerhet höjde Apple inte priset på iPhones i år, åtminstone inte i USA. Vissa internationella priser ökade dock på grund av internationell ekonomi.

Du kanske också vill kolla in:

Nedladdning: iOS 16.1 Beta 4 släppt som offentlig lansering närmar sig

Hur man fixar Bad iOS 16 Batterilivslängd [Guide]

Jailbreak iOS 16.0.2 på iPhone och iPad -statusuppdatering

iOS 16 Kompatibel och stödd iPhone, iPad, iPod Touch -enheter

iOS 16 dolda funktioner: 100+ förändringar Apple berättade inte om oss om

Nedladdning: iOS 16.0.2 OTA -profilfil, IPSW Links släppt

Ladda ner iOS 16 Final IPSW -länkar och installera på iPhone 13, Pro, 12, Pro, 11, Pro, XS Max, X, XR, 8, Plus [Tutorial]

Du kan följa oss på Twitter, eller Instagram, och till och med gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla nuvarande från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post