Apple App Store för att anta lokala valutor i åtta länder, är ditt land på listan?

Apple har idag informerat utvecklare i åtta länder om att det kommer att byta App Store från USA: s dollar till lokal valuta inom de “nästa par veckorna.” Flytten gör det möjligt för App Store-användare att se exakt hur mycket appar, spel och inköp i appen kommer att kosta i sin lokala valuta snarare än att behöva ta itu med problemen med att köpa produkter i en valuta som inte är infödda till deras plats.

Enligt Apple finns det åtta länder där förändringen kommer att äga rum, med listan som omfattar Egypten (egyptisk pund), Kazakstan (Kazakhstani Tenge), Malaysia (Malaysian Ringgit), Nigeria (nigeriansk naira), Pakistan (pakistani rupee), Filippinerna (filippinsk peso), Qatar (Qatari Riyal), Tanzania (Tanzanian Shilling) och Vietnam (vietnamesisk dong).

Om du är en apputvecklare för en av Apples plattformar och bor i ett av de ovannämnda åtta länderna, kanske du redan har fått ett meddelande med den information som diskuteras här.

Flytten innebär inte bara att App Store-användare kommer att kunna göra inköp i sina lokala valutor, utan också att utvecklare nu också kommer att betalas i den valutan, vilket kan ha konsekvenser för alla typer av redovisningsrelaterade saker. Till exempel kommer inköp som gjorts i Egypten nu att bli foul av en ny momsregime, vilket innebär att intäkter från Egyptian App Store -försäljningen kommer att bli föremål för en ny skattesats med 13% moms.

Apple har ännu inte bekräftat exakt när förändringen från USA: s dollar till lokala valutor kommer att äga rum, men fönstret på två veckor lämnar inte så mycket vridningsrum. Flytten kommer definitivt att ha ägt rum i början av det nya året, vilket kan vara användbart för vissa utvecklare.

Med fönstret i åtanke har Apple emellertid varnat utvecklare för att undvika att göra ändringar i priserna på auto-förnyande prenumerationer inom sina appar under veckan från och med den 4 december.

Du kanske också vill kolla in:

Nedladdning: Apple släpper iOS 10.2 Beta 5

Ladda ner Happy Chick Emulator IPA på iOS 10 [Inget jailbreak krävs]

Hur man skapar iOS 10 -klistermärke för iMessage / meddelanden App Store

Apple Activation Lock Bypass på iOS 10.1.1 har upptäckts, så här fungerar det

Apple Music Student Membership Plan finns nu i 25 nya länder med 50% rabatt

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post