Exponering Dinosaur Phone Osäkerhet med programvara Application Definied Radio

långt innan alla hade en smartphone eller två, var tillämpningen av en telefon mycket fullständig främling än idag. Många telefoner hade verkliga, fysiska knappar. Även mycket mer bizarrely, dessa telefoner var kopplade till andra telefoner genom fysiska ledningar. Konstig, eller hur? Dessa kallades “fasta telefoner”, en innovation som blandade denna dödliga spole för tre eller fyra år sedan.

Det blir ännu mycket mer bisarrt. Vissa telefoner var trådlösa – precis som din smartphone – men de kunde inte få en signal mycket mer än några hundra meter bort från ditt hem av någon anledning. Dessa var “trådlösa telefoner”. [Frätande] har arbetat med att avkonstruera säkerheten bakom dessa trådlösa telefoner i några år såväl som upptäckt att dessa trådlösa telefoner inte är säkra alls.

Telefonen i oro för detta utnyttjande är en vanlig 5,8 GHz trådlös telefon från vtech. Traditionella visdomstater Dessa telefoner är ganska säkra – åtminstone mycket mer än de trådlösa telefonerna från 80-talet och 90-talet – eftersom extremt få människor har en duplex mikrovågsändare som sitter runt. Hackrf är bara det, liksom det kostar bara $ 300. Detta var bunden att uppstå så småningom.

Detta är verkligen bara en utforskning av radiosystemet i dessa trådlösa telefoner. Efter att ha tagit en hackrf till en trådlös telefon upptäckte [frätande] telefonen tekniskt inte i 5,8 GHz-bandet. Hantera signaler, till exempel parning av en handenhet till en basstation, inträffade vid 900 MHz. Här är ett grundläggande replayattack tillräcklig för att få handenheten att ringa. Det blir värre: Bara genom att kolla på 5,8 GHz-bandet med en hackrf, upptäckte [frätande] en FM-modulerad röstkanal när handenheten var på. Det är rätt: Den här telefonen överför din röst utan någon typ av kryptering alls.

Det här är inte första gången [frätande] upptäckte en total brist på säkerhet i trådlösa telefoner. För ett tag sedan checkade han ut DECT 6.0-standarden, en europeisk trådlös telefon som är vanlig för PBX samt VoIP. Det fanns ingen säkerhet här heller. Det skulle kyla om fasta telefoner existerade längre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post