Jag har! IoT

Låt oss bygga internet av användbara saker, inte bara det på internet. Jag har! Iote

Det är vad vi ska göra under de närmaste fem veckorna. Den andra utmaningen av 2017 Hackaday-priset börjar idag. Vi letar efter de bästa idéerna vi kan hitta för användbara anslutna enheter. Tjugo inlägg kommer att få $ 1000 och gå vidare till den sista runda till VIE för de bästa priserna som sträcker sig från $ 5 000 till $ 50.000.

Det är ingen tvekan om att framtiden är ansluten. Det har varit vår framtid sedan telegrafens tillkomma, och vi blir obevekligt mer kopplade till en snabbare takt. Telefonen i handen, ficka eller påse kopplar dig till huvuddelen av mänsklig kunskap. Men det förbinder dig ännu inte till mycket många “saker”. Det kommer inte vara så länge.

Redan har vi sett kameror (säkerhet, babyskärm, och allt däremellan) visas som några av de tidigaste anslutna enheterna, och de har tagit med dem alla de oavsiktliga konsekvenserna av dåligt säkrat datorväxel som är anslutet till det bredare Internet. Åtminstone fjärrkameror har ett syfte; Det har varit mer än tillräckligt med produktlanseringar för saker som inte gör det. Vårt go-to counter-exemplet är den internetanslutna brödrosten som är ämnet för vår underbara konst från Joe Kim i morse. Vem behöver skåla på distans? Ingen.

Låt oss uppfinna IOT

Här är vår chans att göra det rätt. Hur kan Internet av saker göra livet bättre? Vilka saker blir mer meningsfulla när de läggs till ett nätverk och hur ser det ut? Hur fortsätter vi att ansluta vår värld medan du skyddar privatlivet och är uppmärksam på säkerheten. Att hitta svar på dessa frågor leder dig att bygga något som är viktigt.

HackadayPrize2017 sponsras av:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post