Spotify: Music Artist Nightmare!

Efter att ha publicerat en artikel om varför jag inte gillar Spotify skickade min chef mig en länk till någon som inte brydde sig om min recension. Han förklarade att “Spotify har sina problem, liksom jag inte nämnde någon typ av dem.”

Han förklarade också att “hans namn är en som alla borde veta” såväl som han har “andan i en hustler såväl som en college -barn.” Det var en del av ett citat från någon som heter “T.I.” En del av mig kände att jag borde ta hans syn på ett saltkorn.

Allt skämt åt sidan fick han mig att tro “Vad tycker folk om med Spotify?” Jag gjorde en del forskningsstudier och det slutade inte bra … för mig.

När jag arbetade på radiostationen. Jag hanterade konstnärer och hade svårt artister. De kom i skåpbilar som var på dess sista ben. Spelade instrument som fick hela livskostnadsbesparingarna i det. Och kläder upptäckta i en regional sparsamhetsbutik. Varje cent de hade sattes i musiken de spelade.

Landskonstnären Taylor Swift drog nyligen sin musik från Spotify. Helt enkelt av anledningen till att hon inte tjänade tillräckligt med pengar. Hon tjänade mer pengar på sina Vevo -videor på YouTube och sedan Spotify.

När en artist sätter en melodi på Spotify (eller nästan alla typer av musikströmningskälla) tjänar konstnären lite pengar per låt. Spotify betalar en kurs på $ 0,006 till $ 0,0084 (ja, det är mindre än en cent). Men det lägger till mer framstående konstnärer. Ett exempel är Avicii där han tjänade mellan $ 900 000 till $ 1,3 miljoner för sin melodi “Wake Me Up” (även varningsord, om du ska se den melodin, titta inte på videon. Det kommer att förstöra den för dig.) . Det jag förstår är att melodin spelades 152,3 miljoner gånger av användare, som uppgår till 913 800 dollar.

Så hur är det med mindre handlingar, konstnärer som jag hanterade att hålla det knappt har en ställning. Man kommer att tänka på är Calico bandet. Det är en trio som har nominerats till Grammy till Finest Tune och album. Om du inte förstår dem, känner mig inte dålig, jag bryr mig inte om dem.

Men det är detta som får mig att undra. Vad händer om de på ett år fick 500 000 “visningar?” Det är bara $ 3000. Kommer du ihåg att Van jag talade om? Det är troligtvis bara gasen för det, vad händer om en konstnär behöver gå till en firande över hela landet? Du kan inte ta ett flygplan om du kräver det unika tangentbordet som din trummis behöver för den en personlåt.

Titta, så mycket som jag vill säga att “Spotify dödar musik” … Jag kan bara inte. Spotify bevisar till och med att sin egen teknik inte fungerar. De tjänar knappt tillräckligt med pengar för att hålla dem i affärer. Om 3-4 år, om ingenting görs, kommer de att gå.

När det gäller konstnärerna. Det är exakt hur världen fungerar. Även med mig, komponera den här artikeln. Popularitet är det som tjänar pengarna. Inte den höga kvaliteten på din musik eller den höga kvaliteten på ditt skrivande. Det handlar om exakt hur många som vill se dig, konstnären.

Tekniskt sett är Spotify relativt bra av det de har. Ja, de borde betala lite mer till sina artister, ange .010 (fortfarande en tredjedel av den typiska nedladdningen per inställningsfrekvens). Men de betalar redan konstnären 70% av de typiska intäkterna per låt. Anledningen till att Spotify förlorar pengar är att affärsdesignen handlar om utvidgning, ökad personalkostnader verksamheten cirka 200 miljoner dollar (tillsammans med andra utgifter).

Så vem är jag för att säga att Spotify “förstör musikbranschen.” De talar cirka 200 miljoner dollar. Och exakt hur många uppgifter har Spotify? Jag har bara mitt eget att erbjuda med.

Läs nästa
5 Finest Music Composer Apps för Android

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post