5GHz LTE-U Spectrum auktoriserat av FCC, T-Mobile att rulla ut på våren

Mycket fler områden i USA kan förvänta sig att kunna få Gigabit LTE-hastigheter i framtiden enligt transportörer som följer nyheten som FCC har godkänt 5GHz -spektrumet för att utnyttja mobila dataanslutningar.

Transportörer är angelägna om att garantera att individer kan utnyttja sina nätverk, liksom att ständigt förbättrar hastigheter är en del av det med 5 GHz -spektrum i framkant för nästa steg för bärare såväl som gadgettillverkare.

5GHz -spektrumet har historiskt använts för WiFi -apparater, där tron ​​är att göra det möjligt för bärare att använda exakt samma spektrum skulle vara ett recept för katastrof. FCC följer emellertid FCC nu i en inställning för att acceptera att båda teknologierna kan samexistera på exakt samma 5 GHz-spektrum.

Under testningen demonstrerades att bärare omedelbart kan minska användningen av 5GHz -bandet i områden som på samma sätt inkluderar en hög användning av spektrumet av WiFi -prylar som köper för att garantera att inga problem uppstår. Omvänt kan i områden där WiFi inte används starkt bärare öka användningen av exakt samma spektrum, vilket innebär hastigheter kan öka för de som använder mobilnät när de är tillåtna.

LTE-U gör det möjligt för leverantörer av trådlösa tjänster att tillhandahålla mobildata webbtrafik som använder olicensierat spektrum medan du delar vägen, så att säga, med Wi-Fi. Den enastående personalen på FCC: s kontor för teknik samt innovation har licensierat att LTE-U-prylarna som har godkänts i dag uppfyller FCC-reglerna. Förutom frivillig marknadstest har visat att både dessa prylar såväl som Wi-Fi-verksamheter kan samexistera i 5GHz-bandet.

Mot bakgrund av denna utveckling har T-Mobile på samma sätt ansträngt sig för att avslöja dess omlokalisering i detta förflyttning:

Med LTE-U, som börjar i vår, kommer T-Mobile-klienter att kunna utnyttja de allra första 20 MHz underutnyttjade olicensierade spektrum på 5GHz-bandet samt använda det för extra LTE-kapacitet.

LTE-U-innovationen heter så eftersom den körs på det olicensierade 5 GHz-spektrumet, liksom att detta nya godkännande av FCC inte innebär att den har licensierats, innebär det att vi är ett steg bättre för en sådan sak happening.

Med FCC nu nöjd med att både cellulära såväl som WiFi -marknader tror att de kan online lyckligt någonsin efter på exakt samma spektrum, kan Gigabit 5G -hastigheter nu kanna bättre för en större del av den amerikanska befolkningen.

(Källa: FCC)

Du kanske också vill inspektera:

China Mobile för att börja 5G LTE -testning i mitten av 2017 [rapport]

Intel tillkännager världens allra första världsomspännande 5G -modem, AT&T avslöjar 5G -planer för 2017

Fixa iPhone 7 såväl som iPhone 7 Plus Video Camera Freezing Problem, så här

Hidden MacOS Sierra -funktioner för Mac som du troligen inte förstår om

Whatsapp / whatspad ++ på iPad såväl som iOS 10 utan jailbreak, här är exakt hur man ställer in den

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post