Hur man återställer OnePlus 6 för att lagra Oxygen OS ROM

OnePlus 6 är det senaste flaggskeppserbjudandet från den kinesiska tillverkaren OnePlus. När den första OnePlus -telefonen lanserades riktade företaget ett marknadssegment som ingen annan var mycket allvarlig med. 5 år senare har OnePlus 6 äntligen börjat få konkurrens från varumärken som Xiaomi, Asus, Huawei, etc. Inget av dessa företag har faktiskt kunnat tävla men trots att de håller sina priser lägre jämfört med OnePlus. En av de främsta orsakerna till detta är OnePlus ‘syre -operativsystem som körs på deras telefoner. Det är nära lager, det är snabbt och det är flytande. Denna popularitet resulterar också i stort utvecklarstöd och ett antal användare som ofta tegel sina enheter. Lyckligtvis finns det nu ett enklare sätt att återställa OnePlus 6 för att lagra syre -os ROM.

Det dubbla slotskonundrumet

OnePlus 6 är en av de få nyligen lanserade enheterna som är Project Treble -kompatibla. Detta kräver att enheten har två platser (boot_a, boot_b, system_a, system_b och så vidare) för nästan varje partition utom datapartitionen. De dubbla platserna ger fördelen med sömlösa uppdateringar så att du inte behöver vara inlåst från din enhet medan uppdateringen installeras. När du laddar ner en uppdatering installeras den på den andra platsen och nästa gång du startar startar du med den nya uppdateringen installerad. Detta innebär också att den aktiva platsen fortsätter att förändras efter varje uppdatering. Allt detta gäller också för blinkande ROM via TWRP -återhämtning.

Fastboot -rom

Att fastna i en bootloop är ganska enkelt om du inte är försiktig. För att ge dig en idé startade jag en gång med fel slot och min WiFi och fingeravtrycksscanner bröts. Jag torkade ingenting, blinkade ingenting, helt enkelt bytte den aktiva platsen. Lyckligtvis var en fabriksåterställning allt jag behövde. Ibland även om du behöver mer. Det är därför XDA -medlem Mauronofrio har skapat flera snabbboot -ROM för OnePlus 6. Han har lyckats extrahera alla bilder från Stock ROM -zips och gjort dem till FastBoot -rom som enkelt kan blinkas så länge du har en dator med att arbeta ADB och fastboot.

Krav

En OnePlus 6 med en olåst bootloader.

En dator med ADB och Fastboot installerad. Vi har guider som beskriver processen att installera ADB och Fastboot på olika skrivbordsoperativsystem länkade nedan.

Fönster

Linux

Mac OS

Windows -användare kommer också att behöva installera OnePlus 6 USB -drivrutinerna.

Att installera FastBoot ROM torkar hela enheten så se till att du har säkerhetskopierat allt om möjligt.

Nedladdningar

OnePlus6oxygen_22_OTA_007_ALL_1805131952_O_MR1_FASTBOOT.ZIP

OnePlus6oxygen_22_OTA_009_ALL_1805172226_4F2DE-FASTBOOT.ZIP

OnePlus6oxygen_22_OTA_010_ALL_1806070151_AD8B19ED516E78-FASTBOOT.ZIP

OnePlus6oxygen_22_OTA_011_ALL_1806100145_9ADA1C282644252-FASTBOOT.ZIP

OnePlus6oxygen_22_OTA_012_ALL_1806140300_E4BACF-FASTBOOT.ZIP

Google Drive -speglar

Hur man återställer OnePlus 6 för att lagra syre os rom

Ladda ner någon av ovanstående länkade FastBoot-ROM för OnePlus 6. Från och med detta skrivande är OnePlus6oxygen_22_OTA_012_ALL_1806140300_E4BACF-FASTBOOT.ZIP den senaste.

Extrahera den nedladdade zip i en mapp på din dator.

Starta om din OnePlus 6 i Fastboot -läge. Förutsatt att din enhet inte kan slås på vid denna tidpunkt, slå först bort den. Tryck nu och håll upp ström- och volymknapparna samtidigt tills du ser lite text på skärmen som visas nedan.

När du är i fastboot -läge, anslut telefonen till din dator med en USB -kabel.

Härifrån har Windows -användare det ganska enkelt. Allt du behöver göra är att dubbelklicka på Flash- All.Bat-filen i den extraherade FastBoot ROM-mappen. Förutsatt att du har alla drivrutiner korrekt installerade kommer Windows att upptäcka din enhet och ROM kommer att blinkas på den.

Liknande. Linux- eller MacOS-användare kan köra Flash-All.SH-skriptet som också ingår i mappen.

Alternativt kan du manuellt göra detta från en terminal genom att ange följande kommandon.
Exportera android_product_out =/sökväg/till/rom/mapp
fastboot blinkar olåsa_kritisk
fastboot -w flashall
Här måste/sökväg/till/rom/mapp byts ut med den faktiska sökvägen till mappen du har extraherat från snabbbostads -zip. Till exempel,

exportera android_product_out =/home/vivek/desktop/oneplus6oxygen_22_ota_012_all_1806140300_E4BACF-FASTBOOT/
fastboot blinkar olåsa_kritisk
fastboot -w flashall

Under processen kan du se ett meddelande som säger “Ogiltigt källfilformat på Header Magic”. Mauronofrio råder dig att helt enkelt vänta och inte oroa dig för det.

Källa: XDA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post