Apples “Shot on iPhone” -tävlingsvinnare 2019 som kommer att kompenseras med licensavgift

Vi är inte vana vid att Apple får saker fel men det verkar som om företaget gör en oroande praxis av det nyligen. Med det sagt har det Cupertino-baserade företaget agerat snabbt för att rätta till sin senaste syntetiska PA genom att vända kursen på sin inställning till att kompensera tio vinnare av sin senaste “Shot on iPhone” -kampanj.

Apple tillkännagav nyligen ytterligare ett “skott på iPhone” -tävlingen som gör det möjligt för alla med en iPhone att skicka in ett fotografi som har fångats med sin smartphone.

Apple avser sedan att bedöma dessa fotografier genom en panel av domare och sedan välja de 10 bästa vinnarna som ska användas i Apple Marketing -kampanjer. Detta är naturligtvis en enastående möjlighet för spirande fotografer att få sitt arbete presenterat av ett av de viktigaste företagen i världen men Apples beslut att använda sina bilder för helt gratis har inte exakt gått för bra.

Efter att ha lyssnat på och funderat över kritiken och feedbacken verkar det som om Apple har vänt kursen och valde att kompensera fotograferna, vilket framgår av ett nytt stycke till det ursprungliga pressmeddelandet “Shot on iPhone”:

Apple tror starkt att konstnärer borde kompenseras för sitt arbete. Fotografer som skjuter de sista 10 vinnande fotona kommer att få en licensavgift för användning av sådana foton på skyltar och andra Apple -marknadsföringskanaler.

Tillägget av royaltyavgifter kommer att vara en mycket välkommen förmån för alla de fotografer som vill skicka sitt arbete till Apple som en del av denna tävling. När de tio vinnarna har valts planerar Apple att använda fotografierna på skyltar runt om i världen såväl som vad den beskriver som andra “Apple Marketing” -kanaler. På grund av denna ändring representerar det nu en enastående möjlighet att få sin fotografering sett över hela världen och få betalt samtidigt.

Hur, när och i vilken utsträckning dessa vinnare kommer att kompenseras ekonomiskt är för närvarande helt oklart. Många fotografer som vill göra ett namn för sig själva skulle hävda att exponering från en av världens största och många respekterade varumärken skulle vara tillräckligt betalning. Men om det finns en ekonomisk belöning såväl som den ovannämnda exponeringen, gör det tävlingen ännu mycket mer värdefull för dem som kommer in.

(Källa: Apple)

Du kanske också vill kolla in:

Ladda ner iOS 12.1.3 Slutliga IPSW -länkar och OTA -uppdatering för iPhone och iPad

iOS 12.1.3 Release Notes, Changelog och andra ändringar du behöver veta om

Hur man nedgraderar iOS 12.1.3 till iOS 12.1.2 / 12.1 [Guide]

Jailbreak iOS 12.1.3 / 12.1.2: Vad är den senaste statusen?

Ladda ner iOS 12.2 Beta 1 IPSW -länkar, OTA -uppdatering för iPhone och iPad

Du kan följa oss på Twitter, lägga till oss i din cirkel på Google+ eller gilla vår Facebook -sida för att hålla dig uppdaterad om alla de senaste från Microsoft, Google, Apple och webben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post